HOPA TSO GÜMRÜK KOMİSYONCULARININ SORUNLARINI MASAYA YATIRDI

• 05.01.2017

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Gümrük Komisyoncusu üyeleri ile bir araya gelerek sorunlarını masaya yatırdı. 5 Ocak Perşembe günü Hopa TSO Meclis Toplantı salonunda üyelerden gelen talep üzerine gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK ve Yön. Krl. Üyesi Şükrü AYDEMİR ev sahipliği yaparken sektör temsilcilerinden 20’ye yakın üyemiz katıldı.

İlk olarak tüm komisyoncuların ücretler konusunda birlik ve beraberliği sağlayarak birbirlerinin işlerine ucuz fiyat vermemeleri konusu gündeme getirildi. Sarp ve Hopa Gümrüklerinde yapılacak işlemlerin cinsine göre ortak bir fiyat tayini yapılarak herkesin bu fiyatlara uyması konusunda fikir birliği sağlandı.

Diğer bir konu olan ve ana gündem maddesi olan DTS konusunda üyelerin soruları üzerine Yön. Krl. Bşk. AKYÜREK göreve geldikten sonra yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Gelinen aşama da HTSO Hizmet Binasında DTS Ofisinin açılması için çalışmaların devam ettiğini katılımcılarla paylaştı.

Son olarak komisyoncuların talebi olan Gümrük Sahasında komisyoncuların işlem takibi yapabilecekleri bir yerin kendilerine tahsis edilmesi konusunda toplantı esnasında GTİ Sarp Müdürü ile görüşen AKYÜREK, bu konuda bir yazı ile resmi talepte bulunacaklarını ifade etti.

AKYÜREK bu toplantıların devam edeceğini, Nakliye, İhracat ve Gümrük Komisyoncularını bir araya getirerek geniş çaplı bir toplantının ay sonunda yapılacağını ifade ederek toplantıyı sona erdirdi.

HOPA TSO GÜMRÜK KOMİSYONCULARININ SORUNLARINI MASAYA YATIRDI