Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO 2017 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

  • 08.01.2017
  • hopatso

 Hopa ticaret ve sanayi odası 2017’nin ilk Meclis toplantısını meclis başkanı Reşat AYDIN başkanlığında ve tüm üyelerin katılımı ile gerçekleştirdi.

Gündemde bulunan maddeler, oda iç yönergesi 23. madde gereği toplantıya katılım durumunun kayıt altına alınması, aylık Mizan’ın değerlendirilmesi, hizmet binasının durumu, hesap işleri komisyonunun üye sayısının artırılması, yönetim kurulu personel alımı ile ilgili talebinin görüşülmesi, yönetim kurulu genel sekreterin harcama yetkisinin artırılması, yönetici eğitimlerinin değerlendirilmesi ve Akreditasyon çalışmalarında ki akreditasyon işeri komisyonunun başarısının ele alınması konularında yaklaşık iki saat süren toplantı Hopa TSO' nın yeni hizmet binasında hem binanın hem de 2017’nin ilk meclis toplantısı yapılmış oldu. 

Hopa TSO'nun meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda "Oda iç Yönergesinin 23. Maddesinin (E) bendine göre toplantı katılım durumu değerlendirildi ve katılımın tam olduğu kayıt altına alındı.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek aylık mizan incelendi. Hesapları İnceleme Komisyonu gelir-gider ve bütçe durumu, inşaat süresince yapılan harcamalar, planlanan harcamalar hakkında Meclis sözlü olarak rapor verdi. 2016 yılı 31 Aralık itibari ile gerçekleşen rakamlar hakkında bilgi verildi.

Gündemin üçüncü maddesine geçilerek hizmet binasının durumu değerlendirildi. Proje Sorumlusu Özgüç VAYİÇ devam eden çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi. Küçük rötuş çalışmalarının devam ettiğini, fuaye alanı ile ilgili çalışmalarında sürdüğü, konferans salonu ile ilgili ses sitemindeki küçük eksiklerin ihaleyi alan firma tarafından tamamlanacağını ifade etti. Yön. Krl. Bşk. İskân ruhsatı için başvuru ile ilgili çalışmalarında takibinin yapıldığı başvuru ve gerekli test işlemleri ile ilgili sürecin yaklaşık 10 gün içerisinde tamamlanmış olacağı tahmin edildiğini meclise aktarıldı.  

Gündemin dördüncü maddesine geçilerek HİK üye sayısının artırılması yönündeki Yönetim Kurulunun talebi değerlendirilerek mevzuat gereği en az 3 kişiden oluşması şartına görü oluşturulmuş olsa da hesapların incelenmesi durumunda eksik olan yönetici nedeniyle eksiklik olabileceği Akreditasyon denetimi sürecinde ortaya çıkması nedeniyle sayının 3 ten 5 e çıkarılması kararlaştırıldı. Yapılan değerlendirme sonucu Meclis Üyelerinden İsmet BAŞAR ve METİN KARAMAN’ ın komisyon üyeliğine getirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin beşinci maddesine geçilerek Yönetim Kurulunun Personel alımı ile ilgili talebi Meclis tarafından görüşüldü. İç hizmetler için en az lise mezunu bir bayan personel, Geçiş Belgesi Ofisine en az 4 yıllık üniversite mezunu bir erkek personel, Güvenlik görevlisi konusunda Kaymakamlığın Polis memuru görevlendirilmesi durumuna göre bir personel ve Teknik alt yapıdan sorumlu (elektrik- elektronik) bir personel alımı Meclis tarafından uygun görüldü. Personel alımı ile ilgile şirket kuruluş durumunun göz önünde bulundurularak kurulması halinde şirket üzerinden alım yapılmasına, aksi halde ise dışarıdan bir şirket üzerinden hizmet alınması yöntemi ile alınmasına karar verildi. Bu konuda bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. Komisyonda; Şükrü AYDEMİR, Gökhan BIYIKLI, İsmet BAŞAR ve Osman AKYÜREK’ in görevlendirilmesine karar verilerek işe alım sürecinde tüm aşamaları yürütmesi için ve alınacak personelle ilgili nihai karar vermek üzere Yönetim Kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmiş olup personel alımlarının tamamlanmasının ardından Meclisin onayına sunulmasına karar verildi.  

Gündemin altıncı maddesine geçilerek Genel Sekreterin günlük harcama yetkisi ile ilgili Yönetim Kurulunun talebi değerlendirildi. Genel Sekreterin günlük harcama yetkisinin artırılmasına karar verildi.  

Gündemin yedinci maddesi değerlendirilerek Meclis üyelerine verilecek eğitimler konusu değerlendirildi. Bu konuda yıllık eğitim planda belirlenenler dışında İngilizce yabancı dil eğitimi ve Meclis üyelerinden İsmet Başar ve Oda personellerinden ilgili olanların web sayfası ve basın bültenlerinin daha nitelikli hale getirilebilmesi amacıyla tasarım eğitimi alınması hususu değerlendirildi. Bu konuda Oda Personeli Hamdi YILDIRIM ve Meclis Üyesi İsmet BAŞAR’ ın görevlendirilmesine ve bir sonraki meclis toplantısına bilgi verilmesine karar verildi.  

Gündemin sekizinci maddesine geçilerek akreditasyon konusundaki çalışmalarından dolayı yoğun emek harcayan Hamdi YILDIRIM ve Yücel ALTUNKAYA’ ya ödül olarak takım elbise alınmasına bu konuda Okan POYRAZ’ ın görevlendirilmesine karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından toplantı sona erdirildi ve karar imza altına alındı.

HOPA TSO 2017 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ