Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

  • 10.01.2017
  • hopatso

 Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.

1961-1971 arasında "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri darbeden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, " 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirilmiştir.

4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur.

Bu kapsamda Artvin Faal Gazeteciler Derneği İsmet BAŞAR (Dernek Başkanı)öncülüğünde Odamızı ziyaret etti. Başar yaptığı konuşmada ‘çalışan gazetecilerin haklarını ve emeklerini savunarak bu anlamlı günü kutladıklarını ifade ederken, kabullerinden dolayı Oda Başkanı Osman AKYÜREK’ ve ziyaret esnasında orda bulunan Şoförler Kooperatifi Başkanı Celil YILDIRIM’ a teşekkür etti.

Daha sonra konuşma yapan Osman AKYÜREK, Oda yönetimi için aday olduğumuzda basın kahvaltısı ile başlamıştık, çünkü bizleri tanıtacak, ilçenin ilin sorunlarının çözümü noktasında en etkili unsur olacak olan medyadır. Bu kapsamda yeni hizmet binamızda değerli basın mensuplarımız için basın odası yaptık ve hizmetlerine açtık’ dedi.  Yerel Basın ile sürekli iyi ilişkiler geliştirdiklerinin altını çizen AKYÜREK, eleştiriye de her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Toplantının son kısmında soru cevap bölümüne geçildi ve HTSO Yön. Krl. Bşk. Osman AKYÜREK basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı.

Son olarak AKYÜREK,  Çalışan Gazetecilerin tüm haklarını benimsiyor, demokrasiye vermiş oldukları katkılarından dolayı kendilerine saygı ile selamlıyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz’ ifadeleriyle sözlerini tamamladı.  

 

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ