Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

2. MESLEK KOMİTESİ AYLIK OLAĞAN TOPLANTILARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

  • 22.02.2017
  • hopatso

 Hopa TSO 2. Meslek komitesi Şubat ayı toplantısını üç gündem maddesiyle gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda Meslek Komitesi üyelerinin taleplerinin alınması, Milli İstihdam seferberliğinin değerlendirilmesi ve Beyaz eşya sektöründeki gelişmelerin değerlendirilmesi konuları hakkında görüşmeler yapıldı.

Gündemin birinci maddesine geçilerek komite üyelerinin whatsApp grubu kurulmuş olmasına rağmen etkin kullanılmadığı değerlendirilerek komitenin genç üyelerinden Bülent Arslan’ın yeni bir grup kurarak komite üyeleri arasındaki iletişimi daha etkin yürütmesine karar verildi. 

Gündemin ikinci maddesine geçilerek 7 Şubat TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanı tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliği Oda personeli tarafından komite üyelerine aktarıldı. Bu kapsamda personel alımı noktasında İŞKUR destekleri hakkında bilgiler verildi. Bu konu ile ilgili meslek grubu üyelerinin de bulunacağı geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı organize edilmesine karar verildi. Konunun Oda Yönetim Kuruluna talep olarak iletilmesine karar verildi.   

Gündemin üçüncü maddesine geçilerek beyaz eşya sektöründe ÖTV’ nin devlet tarafından karşılanması üzerine sektörde ciddi bir canlanma yaşandığı paylaşıldı. Bu durumun sektörün döviz kurlarındaki artıştan kaynaklanan talep azalışını engellediği sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandığı bildirildi. Toplantıya Oda genel sekreteri Ali Uzun, Meclis Üyesi Metin Karaman ve İsmet Başar, Komite Üyeleri Okan Karaman ve Bülent Aslan katıldı.

2. MESLEK KOMİTESİ AYLIK OLAĞAN TOPLANTILARINI GERÇEKLEŞTİRDİ