TIR PARKLARINDA ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

• 01.03.2017

Hopa Köylere Hizmet Götürme Birliğince İl Özel İdaresinden tahsis edilen ödenek dâhilinde Esen kıyı TIR parkına sosyal tesis inşaatına başlandı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nın daha önce ilgili mercilere tır parklarındaki alt yapının iyileştirilmesi gerektiğini bildirmişti. Yapılan değerlendirmeler sonucu Proje Kapsamında prefabrik kafeterya, lokanta, WC, banyo, mescit, idari kısımlar yapılacak. Bu sayede TIR parkında Gümrükten geçiş için sıra bekleyen şoförlerin ihtiyaçları giderilmiş olacak. Aynı zamanda mevcut TIR parkı zeminin bozuk olan kısımlarının betonlanması işini ihalesi 09.03.2017 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Köylere Hizmet Götürme Birliğiyle DOKA ( Doğu Kalkınma Ajansı) dan almış olduğu hibeyle Esenkıyı köyü ahşap konaklama ve yöresel ürünler satış tesisinin alt yapı inşaatı tamamlanmış olup, üst yapı ve ahşap işlerinin ihalesi yapıldı.. Nisan ayı içerisinde bitirilmesi planlan tesisi bölge turizmine ve ekonomisine fayda sağlayacağı ifade edildi.

TIR PARKLARINDA ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI