3. MESLEK GRUBU İSTİŞARE KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 11.03.2017

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 3. Meslek gurubu üyeleriyle istişare kahvaltısında bir araya geldi. 107 üyesi bulunan ve özellikle sektör olarak nakliye, turizm ve kooperatiflerin yer aldığı gurubun sorun ve çözümlerinin de konuşuldu.

60 üyenin katıldığı kahvaltının ilk bölümünde Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının bir süredir çalışmalarını yürüttüğü Hopa Tanıtım videosunun taslak çalışması gösterildi. Video çalışmasını organize eden Meclis Üyesi İsmet BAŞAR süreç hakkında üyeleri bilgilendirirken kendilerinden gelecek eleştirilerinde harmanlanarak tanıtım videosunun son şekline kavuşacağı ve yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanacağı bilgisini veridi.

3. Meslek Grubu temsilcileri Alişan Ender TOPALOĞLU ve Okan POYRAZ üyelere hitaben kısa konuşmalarını gerçekleştirdiler. İlk konuşmayı yapan TOPALOĞLU, katılımlarından dolayı tüm üyelere teşekkür etti. UND Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş olan TOPALOĞLU her kulvarda üyeler için çalışmalarına devam edeceğini söyleyerek destek veren özellikle ilçe nakliyecilerine teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı. Daha sonra sözü alan Okan POYRAZ tüm katılımcılara teşekkür ederek üyelerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Konuşmasını kısa tutan POYRAZ 3 gün önce kutladığımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yeniden kutladığını ifade etti.

Son konuşmayı yapan Osman AKYÜREK tüm katılımcılara Cumartesi günlerinden zaman ayırarak kahvaltıya katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu. Oda yönetimine seçildikten sonra sürdürülen çalışmalardan kısa kısa bahseden AKYÜREK, yeni hizmet binasının teknik altyapısı hakkında bilgi veridi. Sadece odaya kiralık ofislerle gelir kaynağı yaratmadıklarını söyleyerek toplantı salonlarının ilçenin önemli bir ihtiyacını karşıladığını birçok kurum ve kuruluşun buralarda toplantı ve eğitimler düzenlediğini ifade etti. Balıklı Şelalesinin (Çağçağan Şelaledi) ilçe turizmine kazandırılması için çaba sarf ettiklerini ülkenin en büyük şelalelerinden birine sahip olunmasına rağmen bugününe kadar turizme kazandırılmamış olmasının büyük kayıp olduğunu söyledi. Akredite Oda olan Hopa TSO’ nun en üst seviyede hizmet kalitesi anlayışı ile çalışmalarını sürdüreceğini söyleyerek konuşmalarını tamamlayan AKYÜREK üyelerin sorularını yanıtlamaktan memnun olacağını ifade etti.

Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil YILDIRIM söz alarak Sultanselim Dağında bulunan eski Rus Tankı ile iliği Odanın yürüttüğü çalışmalar hakkında soru yöneltti. AKYÜREK ise yaptığı açıklamada tankın çok yıpratıldığını bazı vatandaşların tanka ait parçaları söktüğünü söyleyerek tankın turizm kazandırılması ilçe merkezinde bir müze haline getirilmesi için yasal prosedürlerin sürdüğünü ifade etti. Aynı konuda söz alan oda üyesi Tarkan DALKILIÇ tankın ilçeye getirilmek yerine yerinde müze haline getirilmesinin ilçe turizmi için daha verimli olacağını söylemesinin ardından AKYÜREK, tankın orijinal görüntüsünü kazanması için yapılacak çalışmaların ardından nerede değerlendirileceği ile birlikte karar alınacağını ifade etti.

Söz alan Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin ÖZER ise Hopa TSO olarak yurtiçi ve yurtdışı fuar organizasyonu yapılması gerektiğini ifade etti. AKYÜREK yaptığı açıklamada Akredite oda olmanın gereklilikleri arasında olan fuar katılımları ile ilgili gerekli çalışmaları yapacakları bilgisini paylaştı. Son olarak kısa bir konuşma yapan Ak Parti Hopa İlçe Teşkilatı Başkanı İlyas GÜVEN kahvaltı organizasyonlarından dolayı Oda yönetimine teşekkürlerini sundu. Hopalı olarak bu ilçe için yapılacak ne varsa oda ve belediye ile birlikte tüm çalışmalarda birlikte hareket edildiğini söyleyen GÜVEN, Hopalı olarak üzerine düşeni yapmaya her daim hazır olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 2 saat süren 3. Meslek Grubu kahvaltısı Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK’ in tüm katılımcılara teşekkür etmesinin ardından sona erdi.

3. MESLEK GRUBU İSTİŞARE KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ