Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI MARKET ZİNCİRLERİNE KARŞI ESANFINA SAHİP ÇIKIYOR

  • 24.04.2017
  • hopatso

 Hopa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 3 ayda bir toplanarak ilçenin sorunlarını ve yaşanan gelişmeleri değerlendiren STK’lar ulusal market zincirlerinin ilçede yeni şube açmasına karşı çıktı. HTSO toplantı salonunda bir araya gelen STK temsilcileri hem Hopa hem de Kemalpaşa Belediyelerinin meclisleri tarafından yerel esnafın korunması yönünde kararlar alındığını ifade etti.  Hopa’da yeni şube açma girişiminde bulunan ulusal market zincirlerine karşı yapılan değerlendirme sonucu ilçe nüfusu ve esnafın içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurularak karşı çıkılması yönünde oy birliği ile karar aldı.  

Hopa TSO Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya HOPA TSO Yön. Krl. Bşk. Osman AKYÜREK, S.S. 08 No.lu Motorlu Taşıyıcılar Koop. Bşk. Celil YILDIRIM, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Koop. Bşk. Ahmet EKMEKÇİ, Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsrafil KOTİL, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman KÜÇÜKALİ, Ziraat Odası Başkan Vekili Turhan ÖZHALK, ARİAD Başkanı Seçim ALTUNKAYA, Hopa Küçük Sanayi Sitesi Koop. Bşk. Yaşar UZUNER katıldılar.

Hopa’da bulunan market zinciri şubelerinin yerel esnafın belini büktüğü yeni şube açılmaması konusunda tüm gayretin gösterilmesi kararı alınırken ilçenin eğitim durumu ve üretim faaliyetleri de değerlendirildi. İlçede Fen Lisesi açılması konusundaki girişimlerin devam ettiğini aktaran HTSO Yön. Krl. Bşk. AKYÜREK eğitim seviyesinin yukarılar çekilebilmesi için fen lisesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Yapılan toplantıda ayrıca OSB ve Mobilyacılar sitesi kurulması yönündeki çalışmalar hakkında da bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. 

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI MARKET ZİNCİRLERİNE KARŞI ESANFINA SAHİP ÇIKIYOR
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI MARKET ZİNCİRLERİNE KARŞI ESANFINA SAHİP ÇIKIYOR