Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİNE KATILDI

  • 02.05.2017
  • hopatso

 28-29 Nisan tarihlerinde Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen ve ‘gelenekten geleceğe’ sloganı ile yapılan zirveye Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK ve Oda Personeli Hamdi YILDIRIM katıldı. ATO Kongre merkezinde gerçekleştirilen Coğrafi İşaretli Ürünler zirvesine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ, TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Oda ve Borsa Başkanları ile 5.000 e yakın kişi katıldı.

Ülkenin birçok farklı yerinden gelen ürünlerin tanıtıldığı fuaye alanı büyük ilgi gördü. Hopa TSO Yön. Krl. Bşk. AKYÜREK fuaye alanında sergilenen coğrafi işaretli ürünler ve başvuru süreçleri hakkında bilgi aldı. Hopa TSO olarak başvuru yapılması planlanan iki farklı ürün hakkında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine coğrafi işaretli ürünler konusunda danışmanlık veren firma yetkilisi ile görüştü. 

Yöresel ürünlere sahip çıkılması ve bu ürünlerin dünya pazarı ile buluşturulması açısından son derece önemli olan coğrafi işaret konusunda Hopa TSO iki farklı ürünle ilgili çalışmalarını başlatarak yıl içerisinde Türkiye’de coğrafi işaret alınmasını, takip eden süre zarfında da Avrupa Birliği onayı alınarak uluslararası piyasada bu ürünlerin pazarlanmasını hedefliyor.  

HOPA TSO COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİNE KATILDI
HOPA TSO COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİNE KATILDI