Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

SARP GÜMRÜĞÜNDEKİ SORUNLAR TC İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI SN. MUHTEREM İNCE’YE İLETİLDİ

  • 02.05.2017
  • hopatso

  

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK TC İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI SN. MUHTEREM İNCE’ yi makamında ziyaret ederek Sarp Gümrüğünde yaşanan sorunlar hakkında kendisine bilgi verdi. İlan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) çerçevesinde uygulanan SGK kontrolü ve buna bağlı işlemler 1 kişi için en hızlı geçişin 185 saniyeyi bulduğu, oysaki SGK sorgulaması kaldırıldığında bu sürenin 45 saniyeye ineceğini ifade eden AKYÜREK bu konuda bir çalışma yapılmasının son derece önemli olacağını söyledi.

TC İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’ nun Hopa ziyareti esnasında yaklaşan yaz sezonunda yolcu geçişlerinde sorun olmaması için Sarp Gümrüğündeki geçiş noktasına yetkin ve tecrübeli personel ilavesine ihtiyaç duyulduğu kendilerine iletilmiş ve ardından 50 memur gönderilmişti. Fakat bu memurların 28’i işe başlarken 22’si bazı gerekçelerden dolayı göreve başlatılmamıştı. Bu durumu Sayın Müsteşar İNCE’ ye aktaran AKYÜREK 8 kabine çıkarılan geçiş noktasının verimli hizmet vermesi için bu sayının tamamlanmasını talep etti. Haklı talebi olumlu karşılayan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı İNCE bir dizi telefon görüşmesi yaparak gerekli talimatları ilgili birimlere iletti.

Görüşme esnasında İNCE’ yi ziyaret için gelen Çanakkale Valisi Orhan TAVLI, Müsteşar Yardımcılarından Dr. Mehmet TEKİNARSLAN ve EGO Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Faruk AKÇAY ile Artvin hakkında kısa süreli sohbet gerçekleştirildi. AKYÜREK, kabullerinden dolayı Müsteşar Muhterem İNCE’ ye teşekkür etti ve görüşme sona erdirildi. 

SARP GÜMRÜĞÜNDEKİ SORUNLAR TC İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI SN. MUHTEREM İNCE’YE İLETİLDİ