Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO’DAN REKTÖR TİLKİ’YE ZİYARET

  • 04.05.2017
  • hopatso

 Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Fahrettin Tilki’ye Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminden hayırlı olsun ziyareti.

2007 yılında kurulan AÇÜ’nün o günden bu güne kadar gerek öğretim görevlisi gerekse idarecisi olarak çeşitli görevlerde yer alan Prof. Dr. Fahrettin Tilki 2017 Ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörlüğü görevine atanmıştı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Reşat Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Poyraz, Meclis Başkan Yardımcısı Gökhan Bıyıklı, Meclis Üyesi Gazeteci İsmet Başar ve Oda Genel Sekreteri Ali Uzun’dan oluşan Hopa TSO heyeti, Rektör Tilki’yi AÇÜ’nün Seyitler Yerleşkesinde ki Rektörlük Makamında ziyaret etti. Yaklaşık 1,5 saat süren ziyarette AÇÜ Hopa Yerleşkesi için bir takım fikir alış verişlerinde bulunuldu.

Rektör Tilki’ye hayırlı olsun dileklerinde bulunan Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek “AÇÜ Hopa yerleşkesinde iki fakülte ve birde MYO bulunuyor, burada ki binamız gün geçtikçe ‘öğrenci sayısı arttığı’ için yetersiz duruma geliyor. Çay-Kur’un devrettiği depolar alanında yapı inşaat çalışması hızlı bir şekilde başlatmamız gerekiyor. Ayrıca Sanayi Sitesinin yanında bulunan Hopa halkı tarafından üniversiteye bağışlanan yerin değerlendirilmesini talep ediyoruz. Biz Hopa TSO olarak Hopa yerleşkemizin büyümesi ve gelişmesi için her türlü işbirliğine ve desteğe hazırız. Okulumuzda her yıl hamsi şöleni yapardık, bu yıl yapılamadı. Nedeni ise hava şartları ve hamsi sıkıntısı oldu. Gelecek yıl bu etkinlik aynen devam edecek” dedi.

AÇÜ Rektörü Fahrettin Tilki ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek YÖK’ün almış olduğu bazı kararlarla birlikte AÇÜ’nün büyüme ve gelişme politikalarını aktardı. Tilki “YÖK artık yüz bin nüfusun altındaki yerlere fakülte açılmasına izin vermiyor. Hopa’da İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi var. İlahiyat Fakültesi Merkeze aittir, ancak eğitimine Hopa’da başlamıştır. Hopa’da gelecek vaat eden birçok alanı bulunan Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır. Özetle il merkezi dışında Yusufeli MYO, Şavşat MYO, Borçka MYO ve Arhavi MYO lar eğitim veriyor. Hopa Yerleşkemizde yeni yatırım yapma imkanımız gelecek yıl için biraz zor. Merkezde Rektörlük binası yapımı için talebimiz var. Bu ihtiyacımızın giderilmesi bile bütçe açısından bizleri epey uğraştıracak. Arhavi MYO inşaatımız bütçenin neredeyse büyük bir bölümünü alıyor. Hopa’ya bina inşaatı yapmak biraz zaman alacak. Sanayinin yanındaki araziyi değerlendirme konusuna gelince ‘Oraya ne yapılabilir diye çok düşündük ancak hiçbir şekilde proje üretilemez durumda. Ancak o alanın satışını planlayabiliriz. Hopa TSO’nun Üniversitemize yaklaşımını ve desteğini önemsiyoruz. Şehirler okullarına sahip çıktığında okullar marka haline gelir, sizlerde bu konuda mücadele veriyorsunuz ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Tilki konuşmasına Kemalpaşa beldesinde bulunan AÇÜ’ye ait alanda sosyal tesis yapılmasını planladıklarını dile getirdi.

Osman Akyürek “Çay-Kur’un alanına planlama yaparsanız, biz TSO olarak oraya bağışçı bulabiliriz. Sizler proje maliyetlerini çıkarınız. Bizlerde bağış yoluyla yatırımcı bulalım. Sanayi’de ki alan için TSO olarak bir oluşum yapacağız, orayı mobilyacılar sitesi yapmayı planlamaktayız” dedi.

Ziyaret karşılıklı sohbet ve iyi niyet dilekleriyle son buldu. 

HOPA TSO’DAN REKTÖR TİLKİ’YE ZİYARET