ŞİDDETLE VE ESEFLE KINIYORUZ

• 12.05.2017

Hopa TSO ev sahipliğinde bir araya gelen ilçenin Siyasi Parti  ve STK Başkanları Ulu Önder Atatürk'e yapılan ağır hakaretleri kınamak için ortak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Yapılan Açıklama Metni:

Değerli arkadaşlarımız, Hopa’nın sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları. Bu gün burada toplanmamızın tek bir nedeni var, o da ülkemizin kurucusu ulu önderimiz Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk hakkında kendini bilmez sözüm ona kendilerini tarihçi diye adlandıran kişilerin televizyon ekranlarında mesnetsizce konuşmalar yapan, program sunucusu Mustafa Armağan ile birlikte konukları Süleyman Yeşilyurt, Yavuz Bahadıroğlu ve Nur Cemaati mensubu olduğu söylenen Hasan Akar denilen şahısları kınamak için Hopa olarak bir aradayız. Burada siyasi hiçbir ayrım yapmadan, siyasetin hedef alınmadığı sadece kişilerin bireysel ukalalıklarını protesto etmek için toplandık. Katıldığınız için her birinize ve mensubu olduğumuz sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerimizin Başkanları ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Altını çizmek istediğimiz tek konu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve aile bireylerine karşı kullanılan bu söylemleri hakaret olarak görüyoruz. Derhal ilgili birim ve kişiler hakkında en hızlı ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Katılan STK ve Siyasi Parti Temsilcileri

HOPA TSO Başkanı Osman AKYÜREK