Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO’DAN VALİ DOĞANAY'A “BALIKLI VE GÜNEŞLİ TABİAT PARKI” TEŞEKKÜR ZİYARETİ

  • 06.06.2017
  • hopatso

 Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Hopa Balıklı ve Güneşli Şelalesi’nin tabiat parkı ilan edilmesinde büyük katkıları bulunan Artvin Valisi Ömer Doğanay’a teşekkür ziyaretinde bulundu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doğanay, Hopa Balıklı ve Güneşli Şelalelinin Tabiat Parkı ilan edilmesiyle başta ilçe olmak üzere ilin turizmine ve tanıtımına önemli katkı sunacağına inandığını söyledi.

Tabiat Parkının Hopa ve Artvin halkına hayırlı olmasını dileyen Vali Doğanay, nezaket ziyaretinden dolayı Başkan Akyürek’e teşekkür etti.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ise, Balıklı ve Güneşli Şelalelinin bulunduğu alanın tabiat parkı ilan edilmesinden dolayı son derece memnun olduklarını söyledi.

Tabiat Parkı’nın ilçeye büyük katma değer katacağına inandığını belirten Akyürek,” Hopa’da uzun zamandır beklediğimiz Balıklı ve Güneşli Şelalesi Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun ilimize gerçekleştirdiği ziyarette Tabiat Parkı ilan edilmesinden dolayı mutluyuz. Tabiat parkı olarak ilan edilen alanın Hopa için çok büyük bir önemi olduğunu biliyoruz. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu alanın tabiat parkı ilan edilmesi için 4 yıl oda olarak girişimlerimiz ve projelerimiz vardı. Nihayetinde bu özel alanın tabiat parkı ilan edilmesi başta odamızı, ilçemizi ve ilimiz halkını son derece mutlu etmiştir. Tabiat parkının ilan edilmesinde katkı sunan başta Orman ve Su İşleri Bakanımız olmak üzere Artvin Valimiz Ömer Doğanay’a, İlçe Kaymakamlığımıza, İlçe Belediye Başkanlığımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

-İlçe turizmine büyük katkı sunacak

Tabiat Parkının ilçe turizmine büyük katkı sunacağına inandığını kaydeden Akyürek,” Tabiat parkı ilçe ekonomisi açısından önemli bir değer. Bu alanı çevreyi koruyarak,  ekonomiye ve turizme yönlendirmenin hedefindeyiz. İlçede bunun tanıtımı için uzun zamandır çalışmalarımız vardı. Burada gerek il basının gerek ilçe basının çok büyük bir katkısı var. Bundan dolayı ayrıca basına ve burada katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Tabiat parkının onaylanmasında büyük katkıları bulunan Sayın Valimizi verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundum. İlimize ve ilçemiz turizmine hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

-AB projelerinden faydalanmak istiyorlar

Odanın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler veren Akyürek, Avrupa Birliği Geliştirme Fonu IPA2 Projeleri kapsamında bir proje hazırlığında olduklarını belirterek, “10 milyon Euro kapsamında büyük bir proje üretilirsek hem sosyal içerikli hem de ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacağını düşünüyoruz Bu proje çalışma içerisindeki hazırlıklarımızı tamamladık Önümüzdeki Perşembe günü de yine ilçede resmi erkan ile birlikte valiliğimizin de görevlendirmesiyle bir toplantı daha yapacağız” diye konuştu.

-Mobilyacılar Sanayi Sitesi kurma çalışmaları

Hopa’da Mobilyacılar Sanayi Sitesi kurma çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini ifade eden Akyürek, “Artvin Çoruh Üniversitene bağışladığımız 40 dönümlük arazi üzerine Mobilyacılar Sanayi Sitesini hayata geçirmek istiyoruz. Sayın Valimiz desteklerini diğer konularda olduğu gibi site oluşturma projemizde de destek vereceğini söyledi. Oda olarak Artvin Valiliğimizle her platformlarda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunarak ilçemizi ve ilimizi geliştirmeye ve kalkındırmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

HOPA TSO’DAN VALİ DOĞANAY'A “BALIKLI VE GÜNEŞLİ TABİAT PARKI” TEŞEKKÜR ZİYARETİ