Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

ARTVİN-BİTLİS KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ PROJESİ KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZİ HOPA’DA AĞIRLADIK

  • 20.07.2017
  • hopatso

 İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Kardeşlik Köprüsü Projesi" kapsamında Artvin’e gelen Bitlis heyeti 4 gün süren ziyaretin ardından ilden ayrıldı.

Artvin Valiliğinin katkılarıyla "Artvin'de Bitlis Buluşması" .projesi kapsamında kente gelen ve aralarında öğrenci, öğretmen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı 55 kişiden oluşan heyet, kentin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldu.

Bitlis heyeti 17-20 Temmuz tarihlerinde sırasıyla yapımı tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek barajının bulunduğu Yusufeli ilçesini, il merkezinde bulunan ve dünyanın en yüksek Atatürk Heykelini, doğal güzelliğiyle ünlü bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nı, Hatila Vadisi’nde bulunan ve 220 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek cam seyir terasını, Deriner Barajını, 2015 yılında sakin şehir unvanı alan Sakin Şehir Şavşat ilçesini, Şavşat Karagöl, Arhavi ilçesi ve Hopa ilçelerini ziyaret etme fırsatı buldu.

Her ilçede büyük bir sevgi seliyle karşılanan Bitlis heyeti davul zurna eşliğinde sundukları halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Bitlis ekibinin halkoyunlarına Artvin halkı da eşlik ettiği gözlendi.

Ziyaretin son gününde Hopa ilçesinde gelen Bitlis heyetini, ilçe merkezinde Hopa Kaymakamı Ferit Görükmez,  Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ile Yönetim

Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş çiçekle karşıladı.

Konuk heyet, Özgürlük Meydanı'nda halk oyunu gösterisi sundu.  Bitlis halkoyunları ekibine Hopalı vatandaşlarda eşlik ederek bir süre birlikte halay çekerek horon oynadı.

Hopa Kaymakamı Ferit Görükmez, burada yaptığı konuşmada, projenin iki şehir arasındaki dostluğun ve kardeşliğin daha da kuvvetlenmesi noktasında etkili olacağına inandığını söyledi.

Bitlislileri bağırlarına basmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Görükmez, " Anadolu’nun büyük bir irfan pınarı olduğunu belirterek,” Her deresinden farklı sular akar. Bütün insanlarımızın bu irfan pınarından bir bardak su içmesi lazım. Kardeşlik köprüsü, kardeşlik projesi, İçişleri Bakanlığımızın himayelerinde gerçekleşiyor. Bu anlamlı projenin fikir babalarına teşekkür ediyoruz. Zaman zaman basın aracılığıyla bölgeler arasında farklı ön yargılar olabiliyor. Doğu’nun Batı hakkında, Batı’nın Doğu hakkında gibi. İşte bu kardeşlik projesi gibi anlamlı ve önemli projeler bu tür ön yargıları kırıyor. Gönüllere girmek lazım. İnsanımız, Anadolu insanımız bir birini tanıdıkça bu dostluk, kardeşlik ve dayanışma, birlik ve beraberlik ruhu artacaktır. Her ne kadarda coğrafyalar farklı olsa, insanların miraçları farklı olsada bizim değerlerimiz bir, Türkiye’miz bir. Birçok hususlarda birleşiyoruz. Bu projeylede Artvin-Bitlis arasındaki kardeşlik projesi artarak kuvvetlenecektir. Bitlisli kardeşlerimizi ilimizde, ilçemizde görmek ve ağırlamaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, kardeşlik projesinin kültürel ve sosyal anlamda Karadeniz ve Güneydoğu bölgelerinin biraya gelmesini, birlikte hareket etmesini, dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesine büyük katkı sunacağına inandığını söyledi.

Akyürek, İçişleri Bakanlığı ile Artvin Valiliğinin himayelerinde uygulanan Artvin- Bitlis kardeşlik projesini oda olarak çok önemsediklerini ve anlamlı bir projeye imza atılmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Kardeş şehir Bitlisli konuklarını Artvin’de ve Hopa’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Akyürek, “Projenin sürekli olması yönünde yapılacak çalışmaları çok önemsiyoruz ve destekliyoruz Konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Bitlisli kardeşlerimizin ilçemizde sundukları halkoyunları gösterileri bizleri mutlu etti. Bu kültürel birlik ve dayanışmanın Karadeniz’den Doğu’ya uzanmasına çok önem veriyoruz. Bizler mevcut olan barış ve kardeşliğimizi artırarak devam sürdürmek istiyoruz.  Ülkemizin her bölgesi birbirinden farklı zengin kültürleri bağrında barındırıyor. Proje kapsamında yakın zamanda Bitlis’i ziyaret edeceğiz.” dedi.

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Çoban ise Artvin’de en iyi şekilde ağırlandıklarını belirterek, Anadolu’nun cennet köşelerinden birisi olan Artvin’i görmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Artvin halkının 4 gün süren ziyaretlerinde Bitlis heyetini bağrına bastığını ve sıcaklığını hissettiklerini kaydeden, “Artvin gezisinde kentin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldukları için başta projenin mimarı olan İçişleri Bakanlığı ile Artvin Valiliğine her türlü manevi ve maddi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Artvin ile Bitlis insanları örf, adet, gelenek ve göreneklerini tanıma fırsatı buldu. Bitlis’ten getirdiğimiz halkoyunları ekibimiz davul ve zurnanın sesini doğal güzelliğiyle ünlü Artvinli kardeşlerimize duyurduk. Artvin-Bitlis insanları birlikte halaylar çekerek, horon oynadık. Halay ve horon kardeşliğinin en güzel örneğini sergiledik.” dedi.

Anadolu’nun batısıyla, doğusuyla, güneyiyle ve kuzeyliyle bir bütün olduğunu belirten Çoban, “Bizler sadece var olan dostluk ve kardeşlik bağlarımızı bu proje ile daha da güçlendirmek ve pekiştirmek istiyoruz. Bu amaçla Artvin’deyiz. Artvin halkı bizleri 4 gün boyunca en iyi şekilde misafir ettiler, bağırlarına bastılar. Yeni dostluklar edindik, yeni arkadaşlıklar kurduk ve kaynaştık. Bizler çok mutlu olduk. Bugün ziyaretimizin son günü güzel insanlardan ayrılmanın burukluğunu yaşıyoruz. Artvin’de bizleri 4 gün boyunca en iyi şekilde misafir eden Artvin Valimiz Ömer Doğanay’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Değerli Artvinli kardeşlerimizi en kısa sürede Bitlis’e bekliyoruz” dedi.

Projenin Artvin koordinatörü olan ve aynı zamanda Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ise, kardeş şehirler projesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çok önemsediği ve hassasiyet gösterdiği bir proje olduğunu söyledi.

Projenin ikinci ayağı ikinci ayağını Artvin-Bitlis oluşturduğunu belirten Külekçi, “Proje kapsamında Sayın Artvin Valimiz Ömer Doğanay ile görüştük ve Bitlis ilini kardeş şehir seçtik.  Bitlisli kardeşlerimizi 4 gün boyunca en iyi şekilde misafir eden Artvin Valimiz Sayın Ömer Doğanay’a teşekkür ediyoruz. Karadeniz ve Güneydoğu illeri kardeş projesi artacak. Amacımız 50 bin kişiyi Karadeniz’de ağırlamaktır. Bitlisli kardeşlerimiz Artvin’in tarihi, kültürü, örf ve adetlerimizi, turistik ve doğal güzelliklerini Güneydoğulu kardeşlerimize göstererek tanıtmaya çalıştık. Aynı şekilde bizlerde Güneydoğu illerine misafir oluyoruz ve kardeşlik bağlarımız daha güçleniyor” diye konuştu.

 Projedeki amacın dayanışma, kaynaşma ve birliktelik bağlarının güçlenmesi olduğunu vurgulayan Külekçi, bölgeye huzur hakim olacağını dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Kaymakam Görükmez, Hopa TSO Başkanı Akyrürek ile Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Çoban illerine özgü hediyeleri karşılıklı takdim etti.

Heyet, Hopa’dan alkışlar arasında otobüsle Trabzon iline gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

ARTVİN-BİTLİS KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ PROJESİ KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZİ HOPA’DA AĞIRLADIK
ARTVİN-BİTLİS KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ PROJESİ KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZİ HOPA’DA AĞIRLADIK
ARTVİN-BİTLİS KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ PROJESİ KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZİ HOPA’DA AĞIRLADIK
ARTVİN-BİTLİS KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ PROJESİ KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZİ HOPA’DA AĞIRLADIK
ARTVİN-BİTLİS KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ PROJESİ KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZİ HOPA’DA AĞIRLADIK
ARTVİN-BİTLİS KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ PROJESİ KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZİ HOPA’DA AĞIRLADIK
ARTVİN-BİTLİS KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ PROJESİ KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZİ HOPA’DA AĞIRLADIK