HOPA TSO ‘TÜRKİYE-AZERBAYCAN İŞ FORUMU’NA KATILDI

• 31.10.2017

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımlarıyla gerçekleşen Türkiye-Azerbaycan İş Forumuna, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı FamilSeyidov, Iğdır Valisi Enver Ünlü ve Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, iş dünyası temsilcileri, iş adamları ve davetliler katıldı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Başkan Osman Akyürek ve Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Aydemir’ in katıldığı Türkiye-Azerbaycan İş Forumu, Iğdır Üniversitesi Kararağaç Kampüsünde gerçekleşti.

Türkiye-Azerbaycan İş Forumu’nda Ticari ilişkiler üzerine görüşlerin paylaşıldığı formunda konuşma yapan Bakan Zeybekci; “Iğdır-Nahcivan, Kars-Erzurum ve Ağrı-Nahcivan arasında çok önemli bir ticari ve ekonomi hayata geçecek. Nahcivan-Iğdır ve Azerbaycan-Türkiye arasında yeni bir dönem başlayacaktır. İki kardeş ülke ‘Bir Millet İki Devlet’ arasında bütün sınırların yani ticari ve ekonomik anlamda bütün sınırlamaların bütün kısıtlamaların kalktığı tam anlamıyla en derin ticaret anlaşmasının bir örneği, küçük bir numunesi burada bir laboratuvar ortamı gibi burada olacak. Iğdır-Nahcivan, Kars-Erzurum ve Ağrı-Nahcivan arasında çok önemli bir ticari ve ekonomi hayata geçecek.” dedi.

Programın ardından Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek ve Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Aydemir ARTVİN TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Iğdır Oda Başkanı Kamil Arslan tarafından karşılanan heyet, ziyaretin ardından Iğdır’dan ayrıldı

HOPA TSO ‘TÜRKİYE-AZERBAYCAN İŞ FORUMU’NA KATILDI