HOPA TSO ÜNYE TİCARET VE SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ

• 24.11.2017

HOPA Ticaret ve Sanayi Odası Samsun Gıda Fuarı açılış törenine katıldıktan ve fuar alanının gezdikten sonra dönüş güzergâhında Ünye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. ÜTSO Meclis Başkanı Hamza GÜLAY, Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş ZOR ve diğer kurul üyeleri tarafından makamda misafir edilen Hopa TSO Heyeti adına Başkan Osman AKYÜREK kabullerinden dolay ev sahibi oda yöneticilerine teşekkürlerini sundu.

Hizmet binasının gezilmesi sırasında duvarda asılı olan ve İstanbul Ticaret Odasının arşivinden alınan Dersaadet Tacirinin 1885 Gündemi adlı gazetede Hopa TSO dâhil olmak üzere Karadeniz Bölgesindeki bazı odaların bilinenden daha önce 1880’li yıllarda kurulmuş olabileceğine dair bilgi dikkatleri çekerek Hopa TSO tarafından bu konuda araştırma yapılmasına karar verildi.

Hizmet binasının gezilmesinin ardından toplantı salonuna geçilerek bölge ekonomisi ve gıda sektörünün ekonomik potansiyeli hakkında görüş alışverişi gerçekleştirildi. ÜTSO Yön. Krl. Bşk. ZOR Ünye ekonomisi hakkında bilgi vererek Türkiye’deki en büyük ilk 250 firma arasında 3 üyelerinin bulunduğunu ve gıda sektörünün ilçenin lokomotifi olduğunu vurguladı. HOPA TSO heyeti adına kısa bir konuşma gerçekleştiren AKYÜREK Hopa ekonomisinden söz ederek lojistik sektöründeki yeri hakkında bilgi verdi. Özellikle gıda ürünlerinin ihracatı noktasında lojistik anlamda Hopa ve Üye arasında odalar vasıtası ile köprü kurulabileceğini dile getirdi.

Ziyaret anısına Hopa TSO Heyeti Ünye TSO Meclis ve Yönetim Kurulu başkanlarına sunum gerçekleştirdi. ÜTSO tarafından düzenlenen yemeğin ardından Hopa TSO Heyeti ilçeye dönmek üzere Ünye’den ayrıldı.

HOPA TSO ÜNYE TİCARET VE SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ