Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

TAŞERON İŞÇİ ÇALIŞTIRAN FİRMALAR KAYGILARINI DİLE GETİRDİ

  • 13.12.2017
  • hopatso

 Tüm ülkede tartışılan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi konusunda Artvin’de faaliyet gösteren bazı firmaların yetkilileri Odamızı ziyaret ederek bu sürecin kendileri açısından oluşturacağı olumsuz tablo hakkında Yönetim KURULU Başka Osman AKYÜREK ile görüşme gerçekleştirdi. Taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi karşısında özel sektör kuruluşları olan sermaye şirketlerinin karşılaşacağı durum ve bu koşulların sosyal ve ekonomik etkilerinin değerlendirildiği görüşmede firma sahipleri bu meselede yumuşak ve kademeli bir geçiş gerçekleştirilmediği takdirde büyük çapta mağduriyet yaşanacağını dile getirdi.

Onu ile ilgili ziyaretçilerinden bilgi alan AKYÜREK, taşeron işçilerin kadroya alınmasının son derece sevindirici olacağını fakat bunu gerçekleştirirken firma sahiplerinin de mağdur edilmemesi için görüş ve önerilerinin dikkate alınmasının önemli olacağını ifade etti.

Firma yetkilileri yumuşak bir geçiş yapılması yönündeki önerileri ile ilgili rapor çalışmalarını AKYÜREK’ e sunarak ziyaretlerini sonlandırdı.   

TAŞERON İŞÇİ ÇALIŞTIRAN FİRMALAR KAYGILARINI DİLE GETİRDİ