Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO MÜŞTEREK MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 28.12.2017
  • hopatso

 Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 2017 yılının 2. Müşterek Meslek Komiteleri toplantısı gerçekleştirdi. 5 meslek grubunun temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantıda geride bırakılan 2017 yılı değerlendirildi ve 2018 yılına dair beklenti ve talepler değerlendirildi.

Sigorta sektörünün 2017 yılında yaşadığı zorluklar hakkında 4. Meslek Komitesi üyesi Ertan TOPAL bilgi verdi. İlgili bakanlık tarafından alınan kararlar sonrası sektörün sarsıldığını ifade etti. Gelecek yıl içinde araç fiyatlarında yapılacak zamların sigortacılık sektörüne de olumsuz etkileri olacağını dile getirdi. Hopalı araç sahiplerinin ilçedeki sigorta acenteleri yerine diğer illerde sigorta yaptırmalarının nedenlerinin araştırılası gerektiği söyledi. Yapılan değerlendirme sonucu bu konuda daha önce komite olarak talep edilmesine rağmen Sigorta Acenteleri ile Nakliyecilerin bir araya getirilemediği tespit edilerek bu toplantının 2018 yılında yapılması yönünde Oda Tarafından çalışma yapılmasına karar verildi. Turizm sektörü ile ilgili yapılan değerlendirmede 3. Meslek Komitesi Üyesi Volkan İYİYAZICI 2017 yılının turizm açısından beklentinin altında kaldığını ifade etti. Sarp Gümrük Kapısı modernizasyonunun tamamlanmasının işleri kolaylaştıracağı fakat yönetim anlamında da bazı sorunların çözülmesi gerektiği vurgulandı. 2018 yılında bu iyileşmelerin gerçekleşmesi temennisi katılımcılar tarafından dile getirildi.  Nakliye Sektörü ile ilgili yapılan değerlendirmede Sarp Sınır Kapısında kronikleşen sorunların dönem dönem devam ettiği ve bu durumun nakliyecilerimizin uzun süre sıra beklemesine neden olduğu ifade edildi. 3.Meslek Komitesi Başkanı Alişan Ender TOPALOĞLU yaşanan sorunlar hakkında diğer üyeleri bilgilendirdi. Bu aksaklıkların yeni yıl içerisinde de sürmesinin muhtemel olduğu tespiti yapıldı. Çözüm noktasında Hopa TSO’nun lobi faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürmesinin son derece önemli olduğu ifade edildi. Gıda sektörü açısından yapılan değerlendirmede özellikle fırıncıların kalifiye eleman sorunu yaşadığı dile getirildi. PVC doğrama faaliyeti yürüten firmalarımızın da 2017 yılında beklentinin altında ticari faaliyet gerçekleştiği ve bu konuda ilçemizdeki inşaatçıların alımlarının ilçe dışından yapmaları olduğu ifade edildi

Daha sonra meslek komitesi üyelerinin gelecek yılda Odadan beklenti ve talepleri alındı. 2018 yılında meslek komiteleri olarak Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının sektörler arasında toplantılar düzenlemesine, birbiri ile organik bağı olan sektörlerde faaliyet gösteren firmaların ürün alımlarında ilçe firmalarını tercih etmeleri yönünde bilgilendirme yapılması talepleri alındı.

Alınan kararlar imza altına alınarak toplantı sonlandırıldı. 

HOPA TSO MÜŞTEREK MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
HOPA TSO MÜŞTEREK MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ