ACARA ÖZERK CUMHURİYETİ HÜKÜMET BAŞKANI ZURAB PATARADZE, ARTVİN’DE

• 18.01.2018

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, Artvin'e gelerek bir dizi ziyarette bulundu.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Artvin'in Arhavi ilçesine beraberindeki Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı David Gabarizde, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak ile birlikte gelen Hükümet Başkanı Zurab Pataraze’yi, Arhavi Kaymakamlığı binası önünde Artvin Valisi Ömer Doğanay, Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek karşıladı.

Kaymakamlık makamında basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede önemli konular hakkında iki ülke yetkilileri fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda güdeme gelen en önemli konu başlığı 180 günde 90 gün uygulaması oldu. Türkiye Cumhuriyetinin sınır kapılarında uygulamaya koyduğu ve komşu ülke vatandaşlarının 180 günlük süre içerisinde günübirlik giriş çıkışlarının da tanınan 90 gün içerisine dahil edilmesinin iki ülke açısından olumsuz olacağı ifade edildi. Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze konunun daha önce iki ülke arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi talebini dile getirdi.

Toplantı sonrası, Vali Doğanay, Türkiye ile Gürcistan'ın ticari, ekonomik ve turizm alanında yoğun ilişkileri bulunduğunu söyledi. Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze ise, Artvin Valisi Ömer Doğanay ile ekonomik ve ticari konular üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

ACARA ÖZERK CUMHURİYETİ HÜKÜMET BAŞKANI ZURAB PATARADZE, ARTVİN’DE