ARTVİN İL KORDİNASYON KURULU 2018 YILI BİRİNCİ DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI

• 25.01.2018

Artvin İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı birinci dönem toplantısı, Vali Ömer Doğanay başkanlığında yapıldı. Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal TOKALAK, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin BAYRAMÇAVUŞ, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul ÖZEL, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman AKYÜREK, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve diğer yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Doğanay, 2017 yılı sonu itibarıyla ilde 235 projenin uygulandığını söyledi.

Bu projelerin toplam bedelinin 7,9 milyar lira olduğunu belirten Doğanay, tahsis edilen toplam yıl ödeneğinin 883 milyon, yılsonu gerçekleşen toplam harcamanın ise 724 milyon lira olduğunu dile getirdi.

Doğanay, uygulanan 235 projenin 2017 yılı sonu itibarıyla 98’sinin tamamlandığı ifade ederek, 116’sının başlanmış olan yapım çalışmalarının 2018 yılına devrettiği, 17 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 4 projeye henüz başlanmadığını kaydetti.

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında 2005-2017 döneminde Artvin'e 254 milyon ödenek tahsis edildiğini belirten Doğanay, bu dönemde uygulamaya alınan 2 bin 675 projenin tamamlandığını da kaydetti.

-Hopa-Borçka cankurtaran tüneli ocak ayı sonunda ulaşıma açılıyor

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin BAYRAMÇAVUŞ ise, Hopa-Artvin karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'ne alternatif olarak yapılan 5 bin 200 metre uzunluğundaki çift tüplü Cankurtaran Tüneli'nin yapımında sona gelindiğini ve ocak ayının sonuna kadar ulaşıma açmayı planladıklarını söyledi.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcileri, yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

ARTVİN İL KORDİNASYON KURULU 2018 YILI BİRİNCİ DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI