Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİNDEN ODAMIZA ZİYARET

  • 30.01.2018
  • hopatso

 İlimize gelerek Sarp Kara Hudut Kapısında incelmeler gerçekleştiren Mülkiye müfettişleri ilçemizde gerçekleştirdikleri temas kapsamında Odamızı ziyaret ettiler. Mülkiye Başmüfettişleri Sn. Abdulkadir TOPÇU ve M. Atilla ŞAHİN, Polis Başmüfettişi Sn. İbrahim ALAÇAM, Jandarma Müfettişi Sn. Hüsamettin EROL, Hopa Kaymakamı Sn. Ferik GÖRÜKMEZ ve Kemalpaşa Kaymakamı Sn. Mehmet Kemal AKPINAR’ dan oluşan heyet sınır kapısı hakkında Oda Başkanı AKYÜREK ile fikir alışverişi gerçekleştirdiler.

AKYÜREK konu hakkında yaptığı değerlendirmede ‘Gümrükte çalışan personelin tek bir bakanlık bünyesine alınmadıkça, tek pencere sisteminin uygulamaya konmadıkça ve Mülki İdare makamının personel üzerinde tek yetkili kılınmadıkça sorunun çözülmeyeceğini ifade ettikten sonra 1992 yılında Gürcistan tarafından geçişlerde vize dahil toplam 11 farklı işlem gerçekleştirilirken, Türkiye tarafında 5 işlem gerçekleştirilerek geçiş sağlanıyordu. Bugüne baktığımızda ise Gürcistan tarafında bu işlemler 1’ e inerken bizde hala 5 işlem gerçekleştirilmeden geçiş yapılamıyor’ ifadelerini kullanarak mevcut durumu örneklem üzerinden yetkililere aktardı.

Mülkiye Başmüfettişi Sn. TOPÇU, konu hakkında tüm gereken notları aldıklarını söyleyerek T.C. Başbakanlık ve T.C. İçişleri Bakanlığı’na sunulacak raporda AKYÜREK’ in ifadelerine aynen yer vereceğimi ve sürecin takipçisi olacağını ifade etti.

 Daha sonra, heyetin Hopa Kaymakamlığı ziyareti için görüşme sona erdirildi. 

MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİNDEN ODAMIZA ZİYARET