KOSGEB GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA TÖRENİ HOPA TSO EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENDİ

• 28.02.2018

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası, İŞ-KUR ve KOSKEB işbirliği ile 2017 yılında açılan 5 girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk konferans salonunda gerçekleşen sertifika törenine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek Siyasi parti ilçe başkanları, Gazeteciler, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Sertifika töreninde Vali Ömer Doğanay yapmış olduğu konuşmada devletin vatandaşının yanında olduğunu ve her türlü imkânı sunduğuna dikkat çekti.

Doğanay “Bizler devlet olarak özellikle genç girişimci kardeşlerimizin işlerinde daha çok bilinçli ve işini bilerek işlerinde başarılı olmaları için çeşitli kurslar ve eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bu eğitim çalışmalarına katılan girişimcilerimize devletimiz çeşitli kredi imkanları sağlamaktadır. Verilen bu paraları iyi bir şekilde kullanan girişimciler hem kendilerine hem de çevrelerine faydalı olmaktadırlar. Devletimiz üzerine düşeni yapıyor. Bundan sonraki iş vatandaşlarımızındır. Almış olduğunuz bu eğitimler ve sertifikalarınızı iyi ve olumlu şekilde kullanın. Kurslara katılan ve bu kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerle birlikte, bu kursları düzenleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra konuşan Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek; “Sayın Valim, Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sivil Toplum Örgütünün Kıymetli Başkanları, Siyasi Parti Başkanlarım, Kamu Kurumunun Kıymetli İdarecileri, Basın Mensubu arkadaşlarım, iş girişim talebinde bulunup bizden sertifika almak için başarı gösteren, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB ve iş kur iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz bu toplantıya sayın valimizin huzurunda hepinize hoş geldiniz der saygılar sunarım.

Bizler Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak 4 yıldır, 480 insana ‘girişimcilik kursu’ sertifikası verdik ve bugün de buradaki arkadaşlarımıza sayın valimizle sertifikalarını vereceğiz. Umudumuz odur ki sertifika aldıktan sonra iş kursunlar, iş hayatına atılsınlar,  bu ülkeye, kendilerine iş istihdam bu ülkeye vergi ve kaynak sağlasınlar. Yoksa formalite olsun diye kendilerine sertifika vermenin, belge düzenlemenin bir anlamı yok. Az önce de iş kur ve KOSGEB müdürleri hem teoride hem de pratik de sizlerin sorularına cevap verdiler. Kendileri biz telefonun ucundayız, sizler yeter ki iş kurun biz sizin emrinize amadeyiz dediler. Biz de projelerimizin yapılabilir işlerin hayata geçirilebilir iş kurma niyetini niyetini mutlaka ve mutlaka kendilerine paylaşalım, devletimizin sağlamış olduğu bu imkanlardan azami ölçüde faydalanalım. Hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından törende hazır bulunan kursiyerlere başta Artvin Valisi Sn. Ömer DOĞANAY olmak üzere protokol temsilcileri tarafından sertifikaları takdim edi

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA TÖRENİ HOPA TSO EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENDİ