GENEL BAŞKANIMIZ HİSARCIKLIOĞLU AÇILIŞ TÖRENİMİZE TEŞRİF ETTİ

• 09.03.2018

Hopa TSO yeni hizmet binası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoglu’nun katıldığı törenle açıldı.

Başkanlık makamında Hopa TSO başkanı Osman Akyürek’i ziyaret eden Başkan Hisarciklioğlu’na burada bina hakkında kısa bir bilgi verildi. Daha sonra binanın 9’uncu katında bulunan Atatürk Konferans salonunda düzenlenen açılış törenine gerçekleştirildi.

Buradaki açılış törenine Hopa Kaymakam Vekili Hasan Ongu, Hopa Belediye başkanı Nedim Cihan, Trabzon TSO başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon TSO Meclis başkanı Şadan Eren, Trabzon TBB başkanı Eyüp Ercan, Rize TSO başkanı Şaban Aziz Karaahmetoğlu, Artvin TSO başkanı Kurtul Özel, GTİ Müdürü İbrahim Tomrul, Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Osman Göllüce, Arhavi TSO başkanı Atıf Kesim, Borçka TSO başkanı Eşref Merttürk, Ardeşen TSO Başkan vekili Mehmet Bozkan, Pazar TSO Başkanı Mustafa Memoğlu, Çayeli TSO Başkanı Güngör Sari, Of TSO Başkanı Erdal Saral, Hopa’da faaliyet siyasi partilerin İlçe başkanları, Kurum ve banka müdürleri ve TSO üyeleri ile kuruluşuna Hopa TSO’nun öncülük ettiği ve 20 gönüllüden kurulu HOPAK üyeleri katildi.

Açılış konuşmasını yapan Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Başkan Hisarcıklıoğlu ’nu Hopa’da misafir etmekten büyük onur duyduklarını, “Belediye başkanımıza, Oda ve borsa başkanlarımıza, Siyasi parti ilçe başkanlarımıza, İşadamlarımıza Hoş geldiniz der saygılar sunuyorum” dedi.

Başkan Akyürek konuşmasına oda hizmet binası hakkında bilgi vererek başladı. 4.200 m2 alana sahip binada 24 ofisi, 3 salonu bulunduğunu 2katinda kendilerinin hizmet verdiğini söyledi Hopa’nın Lojistikte önemli bir merkez olduğunu, C2 belgeli 33 firmanın mevcut olduğunu, Hopa Limanının faal olarak çaliştiğini, bunun bilinci içinde Lojistik çalıştayı düzenlediklerini, bu çalıştayı her yıl yapmaya devam edeceklerini, odalarında diş ticaret bilgilendirme seminerlerine devam ettiklerini şu ana kadar 480 girişimciye sertifikalarını verdiklerini söyledi.

Sarp sinir kapısına da değinen Akyürek 2017 sonu itibariyle 7.064.000 insanın ve 712.000 aracın geçtiği kapının öneminin aşikâr olduğunu, yenileme çalışmalarının devam ettiğini sıkıntıyı aşmanın tek yolunun tek pencere sitemi olduğunu sözlerine ekledi.

LAZ BÖREĞİNE ÇOĞRAFİ İŞARET ALDK

Akyürek konuşmasına “üzerinde uzunca süredir titizlikle durduğumuz ve çaliştiğimiz Laz Böreğine Coğrafi İşaret alma çalışmamızda sevinerek söyleyebilirim ki Laz Böreğine Coğrafi İşaret alma çalışmamız da mutlu sona ulaştık ve Coğrafi İşaretimiz olarak tescillendi” dedi.

TOBB’DAN DENİZCİLİK LİSESİ TALEP EDİYORUZ

Akyürek konuşmasında Hopa’nın önemli bir ticaret merkezi olduğunu, Liman ve denizcilik ile iç içe yaşayan bu ilçeye bir Denizcilik Lisesi’nin yapımın da TOBB’a yakışacağını ifade ederek “TOBB’dan Hopa’ya bir Denizcilik Lisesi yapmasını talep ediyoruz” dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarciklioğlu’da uzun tuttuğu konuşmasında birçok konuya değinerek Hopa’da aslında bu açılışa çok önce gelmek istediğini ama programlardaki sıkışıklık nedeni ile mümkün olmadığın, yağmurlu ve bereketli bir havada Hopa’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti

TOBB’un çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler veren Hisarciklioğlu o kadar geniş bir alanda çalışıyoruz ki, 365 üye oda ve borsamızın sorunlarını dinleyerek ortak çözüm noktaları üretmede gerek Cumhurbaşkanı, gerek Başbakan ve gerekse bakanlarla sık sık bir araya geldiklerini ve ortak noktalarda buluşarak çözümler ürettiklerini söyledi.

Kendilerinin Hopa’nın önemini çok iyi bildiklerini, bu anlamda Hopa için her desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek “Hopa’nın 10 yıl öncesi ile bugün geldiği noktayı düşündüğünüzde kat ettiği mesafenin çok fazla olduğunu 10 yıl sonra Hopa’yı bugünden gördüğümüzde çok çok daha ileri noktalarda olacağını bildiklerini ifade ederek “Sayın Başkan Hopa-Batum demiryolunda destek istiyor. Biz bu desteği veriyoruz zaten o coğrafyadaki 1 trilyon dolarlık pazarda yer almamız için her fırsatı değerlendirmek zorundayız.

Hopa TSO Akredite oda oldu. Akredite Oda çalışmasını biz yürütmüyoruz. Uluslararası denetmenler gözetiminde akredite oda olunabiliyor. Bu şu demek Hopa TSO artık Londra-Paris TSO’lar kalitesinde bir oda statüsüne ulaşmıştır. Tebrik etmekte bize düşer.  Türkiye’de faaliyet gösteren 365 odamızda da yenileşme ve modernleşme çalışmaları anlamında ciddi yollar aldık.

Hükümetle ilgili bakanlıklarla yapılan görüşmelerde artık bürokrasiden kurtulduk. Şirket kurmayı kolaylaştırdık. Beyanname sürecini kolaylaştırdık. Devletle yaptığımız görüşmelerde kendi öz kaynaklarımızı da devreye sokarak nefes kredileri ile şirketlerimize önemli destekler verdik ve vermeye devam ediyoruz. Şimdi 221 milyar liralık ek kaynak yarattık Bunu da piyasaları ne kadar rahatlattığını biliyorsunuz. Verilen kredilere KGF sayesinde biz kefil oluyoruz. Artvin’de de üyelerimize ciddi destek verdik. Biz size verilen kredilere kefil oluyoruz.

Hopa Denizcilik Lisesi talebinizi anlayışla karşılıyoruz. Şu an 81 ile okul projemizden 12 okul kaldı. Bunlar bittikten sonra İlçe bazlı eğitime destek gündemimize geldiğinde söz veriyoruz bunu bilin isterim. Sıcak karşılama için teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hopa TSO Hizmet binası açılışı havanın yağmurlu olması nedeniyle konferans salonunda yapıldı. Hayırlı olsun dillekleri ile açılış kurdelesi kesilmesi ardından günün anısına çekilen fotoğraflarla tören sona erdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte Artvin’de çeşitli ziyaretlerde açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Artvin’e hareket etti.

GENEL BAŞKANIMIZ HİSARCIKLIOĞLU AÇILIŞ TÖRENİMİZE TEŞRİF ETTİ