Hopa

74. GENEL KURUL SONUCU HISARCIKLIOĞLU YENİDEN TOBB BAŞKANI SEÇİLDİ

• 17.05.2018
  • hopatso

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. 74. Genel Kuruluna odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK, TOBB delegesi Alişan Ender TOPALOĞLU, Meclis Başkanı Gökhan BIYIKLI ve Genel Sekreter Hamdi YILDIRIM katıldı. 2 gün gerçekleşen genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK ve TOBB delegesi Alişan Ender TOPALOĞLU TOBB Başkanlık seçimleri için oylarını kullandılar. TOBB 74. Genel Kurul sonucunda mevcut başkan Mustafa Rıfat HISARCIĞLU yeniden TOBB Başkanı seçildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu 74. Genel kurulunda yaptığı konuşmada iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak” dedi.​

Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” dedi.

Gerçekleştirilen seçimlerde AKYÜREK bir önceki dönemde olduğu gibi TOBB vergi komisyonuna yeniden seçildi.

74. GENEL KURUL SONUCU HISARCIKLIOĞLU YENİDEN TOBB BAŞKANI SEÇİLDİ