Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO BAŞKANI AKYÜREK, “VALİMİZLE ÇALIŞMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”

  • 30.05.2018
  • hopatso

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ile Kemalpaşa ilçesindeki bazı esnaf ve işadamlarından oluşan 6 kişilik heyet, Artvin Valisi Ömer Doğanay'ı makamında ziyaret etti.

Vali Doğanay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, esnaf ve iş adamlarını bünyelerindeki çalışanlara iş ve aş vererek istihdama sağladıkları katkılarından dolayı tebrik etti.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, odanın faaliyet ve mevcut durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette, Kemalpaşa esnafının yaşadığı sorunlar, çözüm önerileri ile Kafkas ülkelerine açılan Sarp Sınır Kapısında görev yapan başta güvenlik personel sayısının artırılması konularında fikir alış verişinde bulunuldu.

-Sarp sınır kapısında memur sayısının artırılmasını talep edildi-

Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinin ciddi bir ticaret potansiyeline sahip olduğunu belirten Akyürek, Sarp Sınır Kapısı’nın gerek yaya gerekse araç yoğunluğu bakımından ülkenin en çok giriş çıkış yapılan kapıların başında geldiğini bununla birlikte burada görev yapan polis memuru sayının artırılması zorunlu hale geldiğini söyledi.

Bazı polis memurlarının keyfi uygulamaları nedeniyle yabancı uyruklu vatandaşları sınır dışı ettiğini iddia eden Akyürek, bu konuda Vali Doğanay’dan yardım istedi.

Sınır ilçesi olan Kemalpaşa ilçesi esnafının yabancı uyruklu ziyaretçilere daha da nazik ve iyi davranılmasıyla ilçedeki mevcut ticaretin daha artacağına inandığını kaydeden Akyürek,

Bu yıl yaklaşık 200 bin Rus ve 1 milyona yakın İranlı turistin Acara Özerk Cumhuriyetinin başkenti Batum’u ziyaret edeceğini ümit ediyoruz. Ticaret odası olarak dost ve komşu ülke Gürcistan’a gelen turistleri nasıl Kemalpaşa ve Hopa başta olmak üzere ilimize nasıl çekebiliriz konusunda bir takım çalışmalarımız ve projeleriz var. Bu konuda Sayın Valimizden yardım talebinde bulunuyoruz” dedi.

Kemalpaşa’nın yakın bir zamanda ilçe olduğunu anlatan Akyürek, bu ilçede yaşayan vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için sosyal alanlar başta olmak üzere bir takım çalışmaların yapılmasını da talep etti.

-Vali Doğanay, ”Esnaflarımız ve işadamlarınızın her zaman yanındayız”

Bunun üzerine Vali Doğanay ise, İl Kültür ve Turizm Müdürü telefonla arayarak Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde turizm potansiyelinin artmasına yardımcı olmak amacıyla uzman personel görevlendirmesi talimat verdi.

Doğanay, ayrıca iddia edilen keyfi deport uygulaması konusunu da araştıracağını belirterek, kendisine iletilen sorunların ve talepleri kısa sürede çözüme kavuşturacağını söyledi.

-Akyürek, “Valimizle gurur duyuyoruz, gecenin 3’ünde bile telefonla kendisine ulaşabiliyoruz”

Vali Doğanay’ın kente atandıktan sonra Artvin’de önemli yatırımların ve projelerin hayata geçirildiğini kaydeden Akyürek, “Sayın valimiz ilimizin gelişmesi ve tanıtımı için gecesini gündüze katarak olağanüstü bir çalışma sergiliyor. Bizler ticaret odası ve Hopalılar olarak valimizin çalışmalarından onur ve gurur duyuyoruz. Sayın valimiz devlet demek, ildeki en yüksek makam demek. Esnaf ve işadamları olarak sorunlarımızı, derdimizi ve sıkıntımızı söyleyebileceğimiz bununla ilgili çözüm üretebileceğimiz tek makamdır. Bugüne kadar yaşadığımız sorunların hepsine çözüm üretti. Sorunlarımızla yakından birebir kendisi ilgileniyor ve kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Mesai merhumu olmadan görev yapan valimize günün her saati cep telefonundan ulaşabiliyoruz. Gecenin 3’ünde bile rahatlıkla arayıp derdimizi anlatabiliyoruz. Allah razı olsun valimizden. Ayrıca Artvin Hopa sporumuzun 3. Lige çıkmasında sağladığı maddi ve manevi katkıları başta ilçemiz olmak üzere ilimizde takdire şayandır” diye konuştu.

HOPA TSO BAŞKANI AKYÜREK, “VALİMİZLE ÇALIŞMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”
HOPA TSO BAŞKANI AKYÜREK, “VALİMİZLE ÇALIŞMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”
HOPA TSO BAŞKANI AKYÜREK, “VALİMİZLE ÇALIŞMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”
HOPA TSO BAŞKANI AKYÜREK, “VALİMİZLE ÇALIŞMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”