Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HAZİRAN AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 02.07.2018
  • hopatso

1.Meslek Grubu komitesi başkan TOLGA ÇAKIR yönetiminde toplandı. Toplantıya meslek komite üyesi Arif LOKUMCU, Muhammet UZUNKAYA, Hasan DURMUŞ ve Cengiz BALTA katıldı.

Gündem: 1:Nakliye sektörünün durumunun değerlendirilmesi 2:Sarp gümrüğü modernizasyon sürecinin değerlendirilmesi

Gündemin birinci maddesine geçilerek nakliye sektöründeki sorunlar ele alındı. Gürcistan sınırlarında nakliyecilerimizin yaşadığı sorunlar daha önce yapılan çalışmalarda Batum Başkonsolosluğu ile görüşüldüğü dış temsilciliğimizin yapacağı çalışmaların yakından takip edilmesi gerektiği, ihtiyaç halinde başka yollarında denenmesi önemli olduğu değerlendirilmesi yapıldı.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek modernizasyon çalışmalarının plan kapsamında bitirilmesi son derecede önemli olduğu belirtilerek turizm sezonunda başlatıldığı göz önünde bulundurularak meydana gelen yoğunluğun sabah erken saatte 6’da başlayarak akşam 11’e kadar sürdüğü bu nedenle hem nakliye hem de turizm sektörünün etkilenmemeleri için oda olarak sürecin yakından takip edilmesi gerektiğine karar verildi.

2.Meslek Grubu komitesi aylık olağan toplantıları kapsamında komite başkanı AYDIN TATAR yönetiminde toplandı. Toplantıya komite üyesi Hakan ARSLAN, İsmet BAŞAR, Yaşar AKBIYIK ve Nefise YENİGÜL katıldı.

Gündem: 1: E- ticaretin yerel ekonomiye etkisi 2: Komite üyelerin görüş ve taleplerin alınması

Gündemin birinci maddesine geçilerek e- ticaret hacmindeki artış yerel ekonomiler üzerinde olumsuz etkiler ortaya çıkarmakta özellikle mobilyacı üyelerimiz e- ticaret ten dolayı rekabet güçlerini kaybetmektedir. Ürün çeşitliği ve kalitesi açısından yerel üreticilerin geliştirilmesi önem arz etmektedir. Gerek duyulması ve üyelerden talep gelmesi halinde bu konularda eğitim ve seminer organize edilmesi karar verildi.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek komite üyelerinin görüş ve talepleri soruldu ve talep olmadığı tespit edilerek kayıt altına alındı.  

4.Meslek komitesi aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere komite başkanı ERTAN TOPAL tarafından toplandı. Toplantıya meslek komitesi üyesi Şükrü AYDEMİR, Bülent BAYRAK, Tülay BALMUMCU ve Neşe TOPALOĞLU katıldı.

Gündem: 1: Sigorta sektöründeki son gelişmelerin değerlendirilmesi 2: Turizm sektöründeki son durumun değerlendirilmesi

Gündemin birinci maddesine geçilerek Sigorta Acenteleri İl Delege seçimleri 5 Temmuz 2018 tarihinde Artvin TSO da yapılacağı seçimlere odamız üyesi ve meslek komitesi Başkanı Ertan TOPAL’ın aday olduğu komiteye aktarıldı.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek Turizm sektöründeki son durumun değerlendirildi. 24 Haziran seçimleri nedeni ile turizm sektöründe talep azlığı olduğu rezervasyon oranların düşük kaldığı değerlendirilmesi yapıldı. Seçimlerin 2. Tura kalmaması temmuz ayında talebin artmasını sağlayacağı değerlendirmesi yapıldı. 

5.Meslek komitesi haziran ayı olağan toplantısını başkan HÜSEYİN YAZICI yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantıya meslek komitesi üyesi Osman AKYÜREK, Tayfun YAZICI, Gökhan BIYIKLI ve Hayrettin PEKER katıldı.

 

    Gündem: 1: İnşaat sektöründeki gelişmelerin değerlendirilmesi 2: Komite üyelerin görüş ve taleplerin alınması

Gündemin birinci maddesine geçilerek İnşaat sektöründeki sıkıntılar ele alındı. Yapsatlarda ekonomik olarak durgunluk olduğu ileride büyük sıkıntılar yaşanacağı kurula aktarıldı. Kurul inşaat sektöründeki sıkıntıları gidermek için inşaat grubu ile uğraşan üyeler le 04.07.2018 Çarşamba günü daha kapsamlı bir toplantı yapılmasına karar verildi.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek komite üyelerinin görüş ve talepleri alındı. Sektör odaklı toplantıların daha sık yapılması konusunda fikir birliği sağlandı. Bölgemizde gerçekleştirilen inşaat işleri ile ilgili kamu kurumlarının bölge müdürlüklerine yazı yazılarak bölgemiz için yapılacak işlerle ilgili odaların bilgilendirilmesi ve bu vesile ile sektör de faaliyet gösteren üyelerimizin ihale ve benzeri durumlarda haberdar edilmesinin sağlanması komite üyeleri tarafından talep edildi.

 

HAZİRAN AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
HAZİRAN AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
HAZİRAN AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ