Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

ARTVİN İL KOORDİNASYON KURULU 2018 YILI 3. DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI

  • 26.07.2018
  • hopatso

Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Ömer Doğanay’ın yanı sıra, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Ömer Doğanay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bir önceki dönem yatırımları değerlendirilerek yeni projeler hakkında kurum müdürleri sunum yaptı.

Vali Doğanay, toplantıda yaptığı konuşmada, Artvin'de 2018 yılı 3. dönem itibarıyla 187 adet projenin uygulandığını ve bu projelerin yıllara sari olan toplam bedelinin ise 10,7 milyar olduğunu söyledi.

Doğanay, 2018 yılı için tahsis edilen 1,1 milyarlık ödeneğin dönme sonu itibarıyla 524 milyonunun harcandığını ifade etti.

KÖYDES projelerinin aralıksız devam ettiğini kaydeden Doğanay, “2005-2018 yılları arasında ilimizde toplam 301 milyon liralık ödenek tahsis edilmiştir. Bu projeler kapsamında bugüne kadar köylerimizin başta yol ve içme suyu olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 2 bin 750 adet proje uygulamaya alınarak tamamlanmıştır. Ayrıca 2018 yılı için ilimize tahsis edilmiş olan toplam 47,3 milyonluk ödenek ile köylerimizin ihtiyacı olan alt yapı hizmetlerinin ifasına yönelik çalışmalar yıl içerisinde etkin ve verimli şekilde yürütülmeye devam edilmektedir” dedi.

Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise, Karadeniz'i Doğu Anadolu üzerinden İran'a bağlayan Artvin-Rize-Ardahan karayolundaki Cankurtaran Geçidi'nde inşa edilen Cankurtaran Tünel’inin Mart 2018 de hizmete açıldığını anımsattı.

Artvin'de karayolları tarafından 2 milyar 582 milyon lira tutarında 14 proje yürütüldüğünü belirten Bayramçavuş,” Bu projeler arasındaki en önemlisinin "Cankurtaran Tüneli" projesidir. Tünelin Hopa kısmında köprü-kavşak entegrasyon çalışmalarımız devam ediyor. Yapımı devam eden Yusufeli Barajı bölgesinde çalışmalarımızda aralıksız bir şekilde devam ediyor” dedi.

- Müjde “Varyant” karayolu tünelle geçilecek

Bayramçavuş, Artvin-Ardanuç-Şavşat Varyant karayoluna alternatif olarak yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda tünelle geçişin sağlanacağı yeni bir karayolu yapımı için proje çalışmaları bulunduğunun müjdesini verdi.

 -Yusufeli barajında gövde beton çalışmaları başladı

DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak ise yürüttükleri en önemli projenin Yusufeli Barajı İnşaatı olduğunu kaydederek, "Yusufeli Baraj inşaatındaki çalışmalarımız aralıksız ve sorunsuz şekilde devam ediyor. Barajda temele ulaştık, gövde kazı çalışmaları tamamlandı. Geçen hafta itibarıyla gövde betonu dökümüne başlandı. Barajımız yükselmeye devam ediyor. Santral işleri de barajı inşaat çalışmasına paralel devam etmektedir." diye konuştu.” 

Hopa TSO Yön. Krl. Bşk. AKYÜREK’ de toplantı esnasında söz alarak ilçemiz ve Sarp Gümrüğü hakkındaki gözlemlerini yetkililerle paylaştı. 

Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcileri, yürütülen projeler hakkında bilgi vererek sona erdi.

 

ARTVİN İL KOORDİNASYON KURULU 2018 YILI 3. DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI
ARTVİN İL KOORDİNASYON KURULU 2018 YILI 3. DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI
ARTVİN İL KOORDİNASYON KURULU 2018 YILI 3. DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI
ARTVİN İL KOORDİNASYON KURULU 2018 YILI 3. DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI