EKMEK FİYATLARI KONUSUNDA KOMİSYON KARARI VERİLDİ

• 15.08.2018

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na bağlı fırıncıların ekmek fiyatlarının düzenlenmesi talebinin ardından Hopa TSO ve Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından başlatılan çalışmada Artvin Ticaret İl Müdürlüğü, Hopa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hopa Belediyesi, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Hopa Esnaf Sanatkârlar Odası temsilcilerinden oluşan 5 kişilik komisyon oluşturularak 15.08.2018 tarih saat 10:00 da Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda toplanarak ekmek maliyetlerindeki artış hakkında istişare gerçekleştirmiştir.

Odamız tarafından yapılan maliyet araştırmasında 2017 yılı haziran ayından itibaren ekmek imalatı temel kalemlerinden un, maya, yakıt, asgari ücret, yakacak ve SSK Primlerinde %36 oranında artış olduğu tespit edilmiştir. Bu çerçevede daha önce 250 gram ekmeğin 1.50 TL bedelle satılmasına komisyon olarak karar verildi. Alınan kararın ilçe kaymakamlığına ilgili bakanlığa iletilmek üzere gönderilmesi kararlaştırıldı.

EKMEK FİYATLARI KONUSUNDA KOMİSYON KARARI VERİLDİ