Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

LAZ BÖREĞİ COĞRAFİ İŞARETİ ANKARA GÜNDEMİNE TAŞINDI

  • 11.09.2018
  • hopatso

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının uzun araştırma ve uğraşlar sonucunda gerçekleştirmiş olduğu Laz Böreğinin coğrafi işaretinin alınması başvurusuna yapılan itiraz sonrası bekleyiş devam ediyor. Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK Ankara ziyaretleri çerçevesinde Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN ile makamında görüşerek süreç hakkındaki son durumu görüştü.

02.01.2018 tarih ve 20 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde ilan edilen Laz Böreği Coğrafi işareti başvurumuza yapılan itiraz sonrası, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 39’uncu maddesinin dördüncü fıkrasına istinaden Hopa TSO olarak hazırlanan rapor kuruma sunulmuştu. Gerekli tarihi belge ve dokümanlarında eklendiği rapor sonrası gelinen aşama hakkında Oda Başkanı AKYÜREK Prof. Dr. Habip ASAN ile yaptığı görüşmede itirazın yersiz olduğunu ve coğrafi işaretin Hopa’ya verilmesi gerektiğini ifade etti.

Akademik kaynaklar ışığında tarihsel olarak Laz Böreğinin Hopa bölgesine ait bir tatlı olduğunu vurgulayan AKYÜREK, konunun sonuca kavuşturularak Laz Böreği Coğrafi İşaretinin Hopa’ya müjdelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Habip ASAN gerekli araştırmaların yapıldığını ve neticenin en kısa sürede odaya bildirileceğini ifade ederek ziyaretlerinden dolayı AKYÜREK’ e teşekkür etti.  

LAZ BÖREĞİ COĞRAFİ İŞARETİ ANKARA GÜNDEMİNE TAŞINDI