HOPA TİCARET VE SANAYİ ODASI ARTVİN VALİSİ SN. YILMAZ DORUK’U ZİYARET ETTİ

• 22.11.2018

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile beraber Artvin Valisi Sn. Yılmaz Doruk’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerini ilettiler.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyet Artvin valiliğine atanan vali Yılmaz Doruk’u tarafından makamda kabul edildiler ve ilçenin sorunlarını dile getirdiler. Kabullerinden dolayı Valiye teşekkürlerini sunan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek “ilimize yeni atandınız Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Artvin de görev yapmak bir ayrıcalık gibidir. Ben ve ekip arkadaşlarım adına Artvin valililiğine tekrardan hoş geldiniz diyerek hayırlı olsun temennisinde bulunmaktayım.  Tabiî ki de ilimizde çeşitli sorunlarımız olabilir özellikle turizm ve eğitim konusunda ilimizde ciddi manada hamle yapılmaktadır. Artvin in gelişmesindeki en büyük paydanın turizm ve eğitimden geçtiğini biliyoruz. Biz Hopa ticaret ve sanayi odası olarak bu konularda üstümüze düşen gerekli çalışmaları yapmaktayız hep beraber çalışarak bu süreci hızlandırarak daha da genişletebiliriz’ ifadelerini kullandı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk “ Artvin gibi güzel bir yerde görev almak benim için onur verici oldu. Tabi zamanla buraları daha iyi tanıyacağız lakin Artvin in doğa harikasını bilmeyen yoktur bizde turizm olarak bu doğa harikasını pazarlamalıyız. Artvin geleceğin turizm kenti olmalıdır. Burada üzerimize düşeni yaparak halka her turlu hizmet için elimizi taşın altına kayacağız. Tekrardan Hopa ticaret odası ve ekibinin bu güzel hayırlı olsun nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederim dedi.

HOPA YERLEŞKESİNDE İLETİŞİM FAKÜLTESİ TALEP EDİLDİ

Valilik ziyareti öncesi Artvin Çoruh Üniversitesi Fahrettin Tilki ile bir araya gelen Hopa TSO heyeti Hopa yerleşkesindeki öğrenci sayıları ve bölümler hakkında fikir alışverişi gerçekleştirdi. Mevcut bölümlerde Öğrenci sayısında hızlı bir azalma yaşandığına dikkat çekilerek Türkiye genelinde yüzde doksan sekiz doluluk oranı yaşayan bölümlerden olan iletişim fakültesinin Hopa yerleşkesinde açılması gerektiği vurgulandı.

Rektör Fahrettin Tilki, öğrenci sayılarında azalma yaşanan bölümlerde ülke çapında bir azalma olduğu ve bu bölümlere talepte düşüş yaşandığını ifade etti. Üniversite olarak hem fiziki yapıyı hem de bölüm çeşitliliğini artırma yönünde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TİCARET VE SANAYİ ODALARI KOORDİNASYON TOPLANTISI YENİDEN START ALIYOR

Artvin Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret eden Hopa heyeti yeni hizmet binasındaki Başkanlık makamında Meclis Başkanı İrfan Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ve kurul üyesi Sedat Ali Öktem tarafından karşılandı.

Odalar arası ilişkilerin değerlendirildiği kısa görüşmede İl’deki odalar olarak koordinasyon toplantılarının düzenli olarak gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yapıldı. İlk toplantının 2019 yılı Ocak ayında Hopa TSO ev sahipliğinde düzenlenmesi konusunda fikir birliği sağlandı.

Hopa TSO Başkanı Akyürek ziyaret anısına Artvin TSO Başkanı Seçkin Kurt’a plaket sunumu gerçekleştirdi. Artvin TSO yöneticileri Akyürek’e sürpriz doğum günü kutlaması gerçekleştirdiler.

HOPA TİCARET VE SANAYİ ODASI ARTVİN VALİSİ SN. YILMAZ DORUK’U ZİYARET ETTİ