Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

KASIM AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 29.11.2018
  • hopatso

         Hopa TSO aylık olağan Meslek komiteleri toplantılarını oda meclis toplantı salonunda komite temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirdi. Meslek komitesi toplantıların gündem maddeleri, Stratejik plan çalışmaların değerlendirilmesi, 1. Meslek Gurubu kahvaltısının değerlendirilmesi, 2. Meslek Gurubu kahvaltısının değerlendirilmesi, 3. Meslek Gurubu kahvaltısı planlamasının değerlendirilmesi, 4. Meslek Gurubu kahvaltısı planlanmasının değerlendirilmesi, inşaat sektöründeki son durumun değerlendirilmesi ve komite üyelerin görüş ve talepleri alınması maddeleri değerlendirildi.

Stratejik plan çalışmaların değerlendirildi. ABİGEM tarafından hazırlanan proje kapsamında DOKA’dan alınan destek kapsamında 2019-2020 stratejik planı çalışmaları başladığı bu kapsamda daha önceki stratejik planı hazırlayan Yüksel VARDAR ile çalışılacağı paydaş analizleri ile ilgili kurumsal çalışmaların başlatıldığı kurula aktarıldı. Bu kapsamda danışman Yüksel VARDAR’ ın 13-14 Aralık tarihlerinde odamızı ziyaret edeceği gerekli çalışmaların danışman önderliğinde akreditasyon sorumlusu ve diğer tüm personel le çalışmaların yapılmasına karar verildiği bilgisi komite üyeleri ile paylaşıldı.

1. Meslek Gurubu kahvaltısının değerlendirildi. 17.11.2018 Cumartesi günü düzenlenen kahvaltı hakkında Komite Başkanı ÇAKIR ‘ meslek gurubu olarak katılım oranı beklentilerimizin altında oldu. Meslek temsilcileri katılım formundan hareket ederek katılmayan üyelere ziyaret edilmesi gerektiği bilgisini’ paylaştı. Toplantıların katılım oranını arttırmak için neler yapılabilir diye kurul üyeleri fikir alış verişinde bulundular.

  2.Meslek Gurubu kahvaltısının değerlendirildi. 25.11.2018 Pazar günü gerçekleştirildiği, katılımın yoğun olduğu organizasyonu başarılı geçtiği kayıt altına alındı. Kahvaltı sonrasında yapılan anketlerle ilgili sonuçların aralık ayında yapılacak meclis toplantısında değerlendirilmesine karar verildi.

3. Meslek gurubu kahvaltısı değerlendirildi. 08.01.2018 Cumartesi günü Akasya Restoran’da yapılmasına, gerekli çalışmaları meslek gurubu temsilcileri toplantı yaparak davetiye ve diğer detayları görüşülmesine karar verildi.

4. Meslek gurubu kahvaltısı değerlendirildi. 01.12.2018 Cumartesi günü saat 10.30’ da gerçekleştirileceği, meslek gurubu temsilcileri toplantı yaparak davet ve diğer detayları görüşülmesine karar verildi.

İnşaat sektöründeki son durum değerlendirildi. Komite üyesi Osman AKYÜREK değerlendirmede bulundu.’ Konut satışlarında sıkıntılar yaşandığı, konut faiz oranların artmasından dolayı ev alımı olmadığı faiz oranların azalması ile satışların tekrar başlayabileceği’ bilgisini paylaştı. Yapsatlarda inşaat sektöründe bir durgunluk olduğu, belirsiz bir ekonomi olduğundan yatırım olmadığı bu sebepten dolayı inşaat sektörünün durma noktasına geldiği, önümüzdeki süreçte yapılacak yatırımlarda piyasa araştırılması yapılarak arz ve talebe göre yatırım yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

         Gündemde görüşülecek madde kalmadığından toplantı sona erdirildi. 

KASIM AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KASIM AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ