Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 31.12.2018
  • hopatso

          Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 2018 Yılı Aralık ayı Müşterek Meslek Komiteleri toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK Başkanlığında 5 Meslek Komitesi temsilcilerin katılımı ile Meclis toplantı salonunda aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü.

Gündemin birinci maddesi Mesleki yeterlilik konusundaki çalışmalar değerlendirildi. Şimdiye kadar odamıza herhangi bir başvuru yapılmadığı kurula aktarıldı. 2019 Yılında yaptırımların firma sahiplerine sıkıntıya girmemesi için oda tarafından gerek mesaj yoluyla gerek diğer bilgilendirme yöntemleriyle konu hakkında haberdar olmalarını sağlayarak oda öncülüğünde mesleki yeterlilik eğitimlerinin ve sınavlarının gerçekleştirilerek mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen mesleklerde çalışanlara sertifikanın kazandırılmasına karar verildi.

Gündemin ikinci maddesi 2019 yılı değerlendirilme yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK başta olmak üzere meslek komitesi temsilcileri tarafından değerlendirme yapıldı. Banka kredilerinde 12. Ayın son döneminde gerçekleşen düşüşler faiz oranlarındaki azalmalar 2019 yılı için ümit verici olduğu değerlendirilmesi yapıldı. 2018 yılındaki ekonomi krizin aşılması temennisi dile getirildi.

Gündemin üçüncü maddesin değerlendirilerek 2018 yılında ülke genelinde hemen hemen tüm sektörlerde özellikle üretimin ve ihracatın azalması nedeni ile oluşan ekonomi daralma ve inşaat sektöründeki ekonomi kriz değerlendirildi. Birçok sektörün derinden etkilendiği 2019 yılında kriz aşılarak ticaretin ve üretimin yeniden canlanması temennisi dile getirildi.

         Gündemde görüşülecek madde olmadığından toplantı sona erdirildi.

HOPA TSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ