Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

2019 YILI OCAK AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 31.01.2019
  • hopatso

         Hopa TSO 2019 yılı Ocak ayı Meslek komiteleri toplantılarını oda meclis toplantı salonunda komite temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirdi. Meslek komitesi toplantıların gündem maddeleri, 2019 yılının değerlendirilmesi, Coğrafi işaret tanıtımı seminerin değerlendirilmesi, Gürcistan ziyaretin değerlendirilmesi, Gümrük açılışının değerlendirilmesi, 2019-2023 Stratejik planın çalışmaları değerlendirilmesi ve komite üyelerin görüş ve talepleri alınması maddeleri değerlendirildi.

2019 yılı değerlendirildi. 2019 yılı ekonomik gelişmelerin özellikle lojistik ve inşaat sektörleri açısından önemle olduğuna vurgu yapıldı. Meslek komitesi olarak sektörlerle ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi ve odanın yürütmesi gereken çalışmalarla ilgili yönlendirici rol üstlenmesine karar verildi.

Coğrafi işaret tanıtım semineri değerlendirildi. Coğrafi işareti alınan Laz böreği ile ilgili Artvin Valisi Sayın Yılmaz Doruk’un katılımıyla ve tüm organizasyonun oda tarafından karşılanacağı 5 Şubat Salı günü 14.30’da Atatürk konferans salonunda tanıtım etkinliği düzenleneceği kurula aktarıldı. Programla ilgili hazırlık detaylarının DOKA tarafından yürütüldüğü bilgisi paylaşılarak oda ile ilgili paydaşlara davetiye gönderileceği bilgisi kurulla paylaşıldı.

  Gürcistan ziyareti değerlendirildi. 25-25 Ocak tarihinde yapılan Gürcistan Tiflis ziyaretlerinden Gürcistan TSO ile yapılan görüşmede özellikle mobilya sektöründe Pazar boşluğu olduğu bölgemizden bu sektörle ilgili iş adamlarının ilişkide bulunması halinde bilgi yönlendirme ve benzeri konularda destek olacakları ifade edileceği kurula aktarıldı.  İki Oda arasındaki görüşmeler devam edeceği Gürcistan tarafında davet edilmesi halinde meslek komitesi üyelere bilgilendirme yapılacağı kurula aktarıldı. GURTİAD ve Tiflis Büyükelçiliğini ziyaret edildiği ziyaretlerin verimli geçtiği ikili ilişkilerin artmasında büyük rol olduğu kurula aktarıldı.

Gümrük açılışın değerlendirildi. Sarp kara hudut kapısının açılışı 01 Cuma itibariyle yaya araç gidiş geliş tamamen açılacağı komiteye aktarıldı. Giriş çıkışlarda üyelerimizin ve diğer vatandaşların sorunsuz geçişlerinin temenni edildiği olası aksaklılarla ilgili yakından takibin gerçekleştirilmesine karar verildi.

Komite üyelerinin görüş ve talepleri soruldu. Komite üyesi Nefise YENİGÜL ‘ Yaşanan ekonomik krizin yerel esnaf üzerindeki etkisini değerlendirilmesi ve yerel esnafın büyük market zincirlerin ve e- ticaret karşısında korunmasına karşın bir çalışma yürütmesi talebi iletti. Talebin meclis gündemine alınmasına karar verildi.

         Gündemde görüşülecek madde kalmadığından toplantı sona erdirildi. 

2019 YILI OCAK AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
2019 YILI OCAK AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
2019 YILI OCAK AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ