GÜRCİSTAN YATIRIM İMKANLARI VE VERGİ MEVZUATI PANELİ TRABZON’DA DÜZENLENDİ

• 22.02.2019

Yakın komşuluk ilişkilerimizden dolayı ekonomik ve kültürel ilişkilerimizin her geçen gün olumlu ivme kazandığı Gürcistan'daki yatırım imkânları ve vergi mevzuatı konusunda işadamlarımızı bilgilendirmek üzere Acara Ticaret Odası Başkanı, Acara İş Ombudsmanı ve Gürcistan Yatırım Ajansı 'Enterprise Georgia' yetkililerinin katılımıyla Trabzon Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya T.C. Batum Başkonsolosu, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu katılırken Hopa Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK ve Başkan Yardımcıları Okan POYRAZ ile Şükrü AYDEMİR panelde hazır bulundular.

Gürcistan’da iş yapan Türk firmalarından alınan geri dönüşlerde Gürcistan vergi kanunları ve muhasebe işlemlerinin yeterince bilinmemesi nedeniyle zorluklar yaşadıkları tespit edilerek bu sorunların aşılması ve iş insanlarımızın bilgilendirilmesi maksadıyla yapılan Panele katılanlar birebir yaşadıkları sorunları aktarma fırsatı yakaladı. Panelde söz alan Hopa TSO Başkanı AKYÜREK de kendi üyelerinin yaşadığı ve Oda yönetimine yansıyan olumsuz durumlar hakkında Gürcü yetkililere bilgi aktardı ve çözüm önerilerini sundu.

Programın sonunda Trabzon TSO Başkanı HACISALİHOĞLU ve Hopa TSO Başkanı AKYÜREK Gürcistan Ombudsmanı Sayın Tariel GİORGADZE’ ye plaket sunumunu birlikte gerçekleştirdiler.

GÜRCİSTAN YATIRIM İMKANLARI VE VERGİ MEVZUATI PANELİ TRABZON’DA DÜZENLENDİ