HOPA TSO ‘İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019’ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

• 05.03.2019

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğiyle T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TOBB tarafından ‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası kapsamında SGK ve İŞKUR il müdürlerinin sunum gerçekleştirdiği bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Seminere Hopa Kaymakamı Abdulrezzak Canpolat, Artvin İŞKUR İl Müdürü Cevdet ERTÜRK, Artvin SGK İl Müdürü Kahraman DERECE,  Hopa SGK Müdürü Sami ARSLAN, Şavşat SKG Müdürü Nazan GÖKTAŞ, Yusufeli SGK Müdürü Levent AKMAN, Borçka SGK Müdürü Mustafa KÖSE, STK Başkanları ve Odamız üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK yaparak başlatılan seferberlik hakkında katılımcılara bilgiler verdi. AKYÜREK konuşmasında ‘İşverenlere yeni istihdam alımlarında ciddi destek sağlanacağını ve işverenin yükünü hafifletecek teşviklerin açıklandığını belirterek açıklanan teşvik programından üyelerimizin ve işverenlerin aktif şekilde faydalanmaları hususunda bilgilendirme yapılmasına karar verdik. Açıklanan Yeni teşvik programlarından İlave İstihdam Ücret Desteği, İlave İstihdama Vergi ve Prim Desteği, Ücretler Bizden Desteği, Kalkınmaya İlave Destek, Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek, Düzenli Ödemelere Tam Destek Başlıkları altında yeni desteklerin uygulanacağını aktardı. Üyelerimizin ve işverenlerin ilgili programlara başvuru yapmalarını ve bu teşviklerden faydalanmaları gerektiğini belirtti. Seminere katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

TOBB tarafından hazırlanan tanıtım videosunun paylaşılmasının ardından Artvin İŞKUR İl Müdürü Cevdet ERTÜRK ve Artvin SGK İl Müdürü Kahraman DERECE Milli İstihdam Seferberliği kapsamında sunumlarını gerçekleştirdiler.  7103 Sayılı Kanun ile İlave İstihdam Teşviki, 7103 Sayılı Kanun ile Bir Senden Bir Benden Teşviki, Çalışma Hayatına İlişkin alınan yeni Tedbirler  ve Engelli Girişimci Teşvikleri ilgili konularda bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Sunumlardan ardından soru cevap kısmına geçilerek katılımcıların sorunları müdürler tarafından yanıtlanarak teşvik ve desteklerin anlaşılması sağlandı. Daha sonra seminer sona erdi.

HOPA TSO ‘İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019’ İÇİN HAREKETE GEÇTİ