HOPA TSO TÜRKİYE-GÜRCİSTAN HEYETLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

• 28.03.2019

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Türkiye-Gürcistan hududundaki işaretlerin koordinatlarının müşterek belirlenmesine yönelik toplantısı Hopa TSO Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Türk ve Gürcü heyetlerinin 26 – 28 Mart tarihleri arasında 3 gün boyunca devam eden değerlendirmeleri sonucunda mevcut hudutlar üzerinde yapılan istişarenin ardından sağlanan mutabakat belgesi Hopa TSO Başkanlığında karşılıklı olarak imzalandı.

Türkiye heyeti adına Dışişleri Bakanlığı Hudut Dairesi Başkanı Tolga Orkun, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi ve Daire Başkanı Kadir Yankı Kocaefe, Gürcistan heyeti adına Heyet Başkanı Gürcistan İçişleri Bakanlığı Sınır Polis Başkanlığı Sınır Temsilciliği ve Delimitasyon-Demarkasyon Başkanı Karla Tskitişvili, Gürcistan İçişleri Bakanlığı Sınır Polis Başkanlığı Kara Sınırları Koruma Deparmanı N2 Dairesi (Ahıska) Başkanı Zaza Kapanadze, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Dairesi Başkanı Arçil Sohadze ile Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Komşu Ülkeler Departmanı Devlet Sınır Delimitasyon, Demarkasyon ve Sınır İlişkileri Kısmı Başkanı İveri Melaşvili yer aldı.

Türkiye heyet başkanı Tolga Orkun, Türkiye-Gürcistan hududundaki işaretlerin koordinatlarının müşterek belirlenmesine yönelik olarak 26-28 tarihlerinde Hopa ilçesinde toplantı gerçekleştirmek üzere Türk ve Gürcü heyetlerinin bir araya geldiğini söyledi.

-Gürcistan, Türkiye’nin dost ve kardeş ülkesidir-

Gürcü heyetini Hopa TSO’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Başkan Akyürek özellikle son yıllarda Gürcistan’la her alanda mevcut iyi ilişkilerinin artarak devam ettiğini ve Bölge Odası olarak Gürcistan ile dostluk ve kardeşlik ilişkisine çok önem verdiklerini söyledi. Başkan Akyürek konuşmasına ‘ Türkiye ve Gürcistan arasında yaşanan sorunlar varsa bunun çözüm noktası Hopa olmalı, ne Tiflis, ne Trabzon ne de Ankara’ya gitmeye gerek kalmamalı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak talep ettiğimiz tam yetkili Başkonsolosluk açılması talebimizi iletiyor ve yer konusunda taahhüdümüzün arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz’ şeklinde devam etti. Bunun üzerine Türk ve Gürcü yetkililer bu konuda notlarını aldıklarını ve süreci yakından takip edeceklerini dile getirdiler.

Türk ve Gürcü heyetlerin imza töreninin ardından fotoğraf çekildikten sonra Odadan ayrıldılar

HOPA TSO TÜRKİYE-GÜRCİSTAN HEYETLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI