Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

  • 29.03.2019
  • hopatso

 

Hopa TSO Mart ayı Meslek komiteleri toplantılarını oda meclis toplantı salonunda komite temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirdi. Meslek komitesi toplantıların gündem maddeleri, Sarp Gümrük sahasına 1’ den fazla kişi ile işlem yapılmasının değerlendirilmesi, Hopa’ da yapılan transit işlemlerin Sarp Kapısına alınması ile ilgili değerlendirme yapılması, Ekonomik gelişmelerin değerlendirilmesi ve komite üyelerin görüş ve talepleri alınması maddeleri değerlendirildi.

Sarp Gümrük sahasına 1’ den fazla kişi ile işlem yapılmasının değerlendirilerek tek bir kişinin girişine izin verilmesinin ciddi aksaklıklara neden olduğunu bunun en az bir artırılması gerektiğini ifade ederek şirkette kayıtlı çalışanların saha girişinde gerekli incelemeler yapılarak 1 + 1 formülünün uygulanması gerektiğini ifade etiler. Konu ile ilgili meslek komitesi Başkanı Tolga ÇAKIR yaptığı görüşmelerde bunun mümkün olmayacağı 1 kişi ve zorunlu durumlarda da ziyaretçi kartları ile giriş yapılabileceğini kurula aktardı. Fikir alışverişinin sonunda UND üzerinden kart alabilen firmaların bu kartlar için başvurmaları geriye kalan UND üyesi olmayanların sayısal olarak az olması nedeniyle saha girişinde sorunun bu şekilde çözümlenebileceği kanaatine varıldı.

Hopa’ da yapılan transit işlemlerin Sarp Kapısına alınması ile ilgili değerlendirilme yapıldı. Sarp sınır kapısı modernizasyon sürecinde transit işler Hopa Limanına alınarak gümrük işleri burada yapıldığı ve sarp kapısındaki modernizasyonun tamamlandığı Hopa Liman sahasındaki transit işlerin sarp kapısı sahasına alınacağı ile ilgili fikir alışverişi yapıldı.  

Ekonomik gelişmelerin değerlendirildi. Ekonomik gelişmeler hakkında meslek komitesi üyeleri fikir alışverişinde bulundu.  Hopa’ nın ve Kemalpaşa’nın ticari aktivesi ile ilgili görüşmeler yapıldı. Meslek komitesi üyelerin yaşadığı sıkıntıları ticaretin yavaşlaması ve faizlerin artmasından kaynaklı olduğu ve Meslek komitesi üyeleri bu yaşanan sıkıntılı süreçten maddi anlamda zorlukların üstesinden gelmeyi temin ettiler. Ekim’de gerçekleştirilecek olan lojistik Çalıştayı hakkında bilgi alışverişi yapılarak kesinleşen Çalıştay tarihinin önceden Meslek komitesi üyeleri ile paylaşılmasına karar verildi.

Komite üyelerinin görüş ve talepleri alınarak 3. Meslek komitesi Başkanı Meriç BURÇİN 3. Meslek gurubu adına whatsapp gurubu oluşturulması ve meslek komitesi toplantısına davet edilip, sorunların kayıt altına alınarak çözümü konusunda fikir alışverişi yapılarak daha aktif çalışma yapılacağı görüşünü paylaşarak bu konuda çalışma başlatılmasına karar verildi.

         Gündemde görüşülecek madde kalmadığından toplantı sona erdirildi. 

 

HOPA TSO MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARINI GERÇEKLEŞTİRDİ
HOPA TSO MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARINI GERÇEKLEŞTİRDİ