Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 28.06.2019
  • hopatso

          Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 2019 Yılı Haziran ayı Müşterek Meslek Komiteleri toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Gökhan BIYIKLI Başkanlığında 5 Meslek Komitesi temsilcilerin katılımı ile Meclis toplantı salonunda aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü.

Gündemin birinci maddesi geçilerek toplantıya katılan komite üyeleri kendi sektörlerindeki gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundular. İnşaat sektörünün ilçedeki durumu hakkında yapılan değerlendirmede ciddi bir daralma olduğuna dikkat çekildi. Sanayi alanında da oto bakım tamir sektöründe yedek parça alım satımında sorunlar yaşandığına dikkat çekildi. Gümrük Komisyonculuğu alnında faaliyet gösteren üyeler arasında yapılan işlemler için fiyat konusunda uyumsuzluk olduğu ifade edildi.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek turizm sektöründe şu aşamada otel doluluk oranlarının beklentiyi karşıladığı vurgulandı. Sarp sınır kapısından geçişlerde de şu aşamada yoğunluk nedeniyle herhangi bir sorun olduğuna dair bilgi olmadığı vurgulandı.

Gündemin üçüncü maddesine geçilerek lojistik sektörde yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Özellikle Sarp kara hudut kapısında bu hafta içerisinde Artvin Valisi Yılmaz DORUK tarafından yapılan incelemede geçen araç sayısının yetersiz olduğu tespitinin yapıldığı komite üyelerine aktarıldı. Araç kuyruklarının yakın dönemde bu denetim sonrasında kısa sürede eriyeceği kurula aktarıldı.

Gündemin dördüncü maddesine geçilerek sanayi sektörüne yönelik düzenlenen fuarların araştırılmasına ve Oda olarak organize gerçekleştirilmesi talebi dile getirilerek Oda meclis toplantısında gündeme alınmasına karar verildi.

         Gündemde görüşülecek madde olmadığından toplantı sona erdirildi.

HOPA TSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ