TRABZON’DA EKONOMİYE DEĞER KATANLAR ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 09.08.2019

Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı RifatHisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Trabzon’da gerçekleşti. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde gerçekleştirilen törene Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Merttürk ve Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu birlikte katıldılar.

Trabzon Ticaret Odası öncülüğünde gerçekleştirilen ödül töreninde ihracatın yanında kurumlar ve gelir vergisinde ilk 10’a giren firmalarla, en çok istihdam sağlayan, teknoloji geliştiren ve 50 yılını dolduran 140 firmaya ödülleri verildi.

Bakan Turhan törende yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz’deki doğal gaz çalışmalarına değinerek, “Bakınız S 400 füzelerini boş yere almadık. Ulusal güvenliğimiz her şeyin önünde. Aynı durum ekonomik bağımsızlığımız için de geçerli. Birileri doğu Akdeniz’de doğal gaz ararken, biz izleyici pozisyonunda kalamazdık, kalmadık da” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, töreninde yaptığı konuşmada, geleceğe dair asla karamsar olmadığını hep umutla baktığını vurgulayarak, Türkiye’nin son 25 senede, iç ve dış kaynaklı kriz ve çalkantıların üstesinden geldiğini, bugünde üstesinden geleceklerini söyledi.​ Hep birlikte el ele vererek, Türkiye’yi hak ettiği yere getireceklerini belirten Hisarcıklıoğlu, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmeyi hedeflediklerini, bunu da kimseyi ötekileştirmeden, birlik ve beraberlik içinde sağlayabileceklerini ifade etti.

TRABZON’DA EKONOMİYE DEĞER KATANLAR ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ