HOPA TSO TÜRKİYE – ERMENİSTAN EKONOMİK İLİŞKİLERİ TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

• 02.09.2019

Türkiye-Ermenistan İş Geliştirme Konseyi ile Eurasia Partnership Foundation’ın (EPF) ile ortaklaşa yürüttüğü araştırama kapsamında Directiva Danışmanlık şirketi İhracat ve Lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimizle bir araya geldi.

Hopa TSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Ermenistan ve Kafkasya pazarını potansiyel olarak değerlendirilebilecek veya bu bölgeye herhangi bir ticari ilişkisi olan lojistik ve gıda sektörlerindeki şirketlerin deneyimlerini / öngörülerini ortaya koyması ve yeni fırsatlar oluşturulmasına ışık tutması açısından katılımcılarla anket çalışması gerçekleştirildi.

Danışmanlık şirketi temsilcisi Özge Aras Boğazyan ve Mehmet Tekelioğlu yaptıkları sunumda projenin amacını ‘İngiltere Hükümeti'ne ait CSSF Fonu’nun desteği ve EPF (Avrupa Partnerlik ve İşbirliği Fonu) ile işbirliği içinde; “Ermenistan-Türkiye Ekonomik İlişkileri: Yeni Aşama?” başlıklı bir proje çerçevesinde Ermenistan ve Türkiye arasındaki iş cirosunun mevcut aşamasını değerlendirmek, en kazançlı iş alanlarını, büyüme modellerini ve gelecekteki olanakları belirlemek ve iki hükümetin iş kurma ilişkilerini güven artırıcı önlemlerin bir parçası olarak destekleyebileceği konuları belirleyerek bulguları, küçük ve orta ölçekli gıda sektörü işletmeleri arasında diyalog ve işbirliğini teşvik etmek için de kullanmak’ olarak açıkladı.

Toplantıda danışmanlık şirketince hazırlanan anket soruları üzerinden Ermenistan ve Kafkasya pazarı ile ilgili tecrübe ve öngörü paylaşımı gerçekleştirildi.