HOPA TSO GELENEKSEL MESLEK GRUBU KAHVALTILARI 1. MESLEK GRUBU İLE DEVAM ETTİ

• 28.09.2019

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının geleneksel hale gelen meslek grupları istişare kahvaltısı 1. Meslek gurubu ile Akasya Restoranda yapılan organizasyonla devam etti. Yaklaşık iki saat süren istişare kahvaltısına Emekli Tümgeneral Bahtiyar Türker onur konuğu olarak katıldı.

Kahvaltı esnasında meslek grubu temsilcileri söz olarak katılımcılara hitap ettiler. 1. Meslek grubu temsilcilerinden Tolga ÇAKIR yaptığı konuşmasında katılımcılara teşekkürlerini sunarak kötü hava koşullarına rağmen zahmet edip kahvaltıya gelmelerinin kendileri için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Muhammet UZUNKAYA da yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkürlerini sunarken yoğun yağış nedeniyle küçük sanayi sitesinde dükkânlara su girdiğini altyapı konusunda çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Daha sonra kalifiye eleman konusuna değinen UZUNKAYA sanayi işlerinin dışarıda yapıldığını ilçede bu alanda hizmetin pahalı olduğunu söyleyerek bunun sebebinin alttan yetişen yeni kalfaların yeni ustaların bulunmamasının olduğunu ifade etti.

Sonraki konuşmayı gerçekleştiren Meclis Başkanı Gökhan BIYIKLI üyeleri selamladıktan sonra kahvaltıya katılan Bahtiyar TÜRKER Paşa hakkında kısa bilgi vererek üniversitenin ilçede açılması sürecinde büyük katkıları olduğunu söyleyerek kendisine bu önemli çabalarından dolayı ve ayrıca oda bünyesinde yapılan liderlik seminerlerindeki sunumlarından dolayı teşekkür ederek kendisini konuşma yapmak üzere davet etti.

Daveti kırmayı kısa bir konuşma yapan Bahtiyar Türker Paşa öncelikle böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için Hopa TSO camiasını tebrik etti. Kendisini Hopa sevdalısı olarak tanımlayan TÜRKER Hopalı demek kişiliğinden ödün vermemek olduğunu ifade ederek Hopalı olmaktan her zaman gurur duyduğunu söyledi. Sevginin gücü ve kurumsallaşma hakkındaki değerlendirmelerini paylaşan TÜRKER hayatı boyunca edindiği deneyimlerle ilgili anekdotları katılımcılarla paylaştı.

Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren Oda Yönetim Kurulu Başkanı çay üretimi, eğitim ve turizm konularına değindi. ÇAYKUR’un özelleştirilmemesi hususunda her platforma söz alarak bu taleplerini ifade ettiğini söyleyen AKYÜREK çay tarımının ilçe ve bölge ekonomisi açsısından son derce önemli olduğunu vurguladı. Kalifiye eleman konusuna da değinen Başkan gençlerin bu sanaatlara yönlendirilmesi için sanat okulları, kurslar ve mesleki eğitimlerle bu ihtiyacı karşılamak zorundayız şeklinde konuştu.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül AKÇİÇEK ise kısa bir konuşma gerçekleştirerek birlikte ve bir arada olmak adına önemli bir organizasyon olduğunu belirterek emeklerinden dolayı Oda yöneticilerine teşekkür etti ve katılımcı üyeleri selamladı.

Hopa TSO Eski Başkanlarından Sinan ALTUNSOY söz alarak 2. Dönemini başarı ile sürdüren oda yöneticilerini tebrik etti. Konuşmalarından dolayı Türker Paşaya teşekkür eden ALTUNSOY birçok konuda önemli notlar aldığını belirterek bundan sonraki hayatında daha özenli olmaya çalışacağını, gençlerinde örnek alması gerektiğini ifade etti. Basın haklarına da

Değinen ALTUNSOY yerel basının özgürce yazabilmesi için desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Daha sonra birlikte söz alan Çay İşletmeleri Hopa Müdürü Gültekin KARAŞAH ve Kemalpaşa Müdürü Asım KÜÇÜKLER bölgenin en önemli kaynaklarından olan çayın özelleştirilmemesi için birlikte mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Son konuşmayı gerçekleştiren Meclis Üyesi Aydın TATAR Artvin’in turizm sektöründe altın çağını yaşadığını belirterek altyapı konusunda kendimizi geliştirmeliyiz ve mevcut tesisleri sıkı denetimden geçirmeliyiz ki turistler memnun ayrılsınlar ve tekrar gelsinler şeklinde konuştu. Sarp Gümrüğündeki çöp sorununa dikkat çeken TATAR bu konuda düzenlemelerin yapılığı bilgisini paylaştı.

Daha sonra Yönetim Kurlu Başkanı Osman AKYÜREK tüm katılımcılara tekrar teşekkür ederek kahvaltı organizasyonunu sonlandırdı.

HOPA TSO GELENEKSEL MESLEK GRUBU KAHVALTILARI 1. MESLEK GRUBU İLE DEVAM ETTİ