HOPA TSO GELENEKSEL MESLEK GRUBU KAHVALTILARI 2019 PROGRAMINI 3. GRUP İLE TAMAMLADI

• 05.10.2019

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının geleneksel meslek grupları istişare kahvaltılarını 3. Meslek gurubu ile Yemen Kahvesinde yapılan organizasyonla 2019 yılı için tamamlamış oldu.

Kahvaltı esnasında meslek grubu temsilcileri söz olarak katılımcılara hitap ettiler. 3. Meslek grubu temsilcilerinden ve HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin ÖZER yaptığı konuşmada daha önceki kahvaltı organizasyonlarında da paylaştığı üzere Hopa Limanın Türkiye’deki 12. LPG İhtisas Gümrüğü unvanına sahip liman olduğu söyledi. Ekonomi ve ticari yatırımlarla ilgili değerlendirmesinde ise ihtiyatlı olunarak gelecek yılın planlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Sonraki konuşmayı gerçekleştiren Alişan Ender Topaloğlu yönetim kurulu üyesi olduğu UND hakkında bilgiler vererek geçiş belgeleri hakkında yürüttükleri çalışmaları paylaştı. Ayrıca nakliye sektöründe önceki dönemlere göre araç sayısı bakımında yüze elli düşüş yaşandığına dikkat çekti.

Yönetim kurulu başkan yardımcısı ve 3. Meslek grubu temsilcilerinden Okan POYRAZ konuşmasında turizm ve Sarp Gümrüğü hakkında değerlendirmeler gerçekleştirdi. Geride kalan turizm sezonunda modernize edilen sarp gümrük kapısından geçişlerde önceki yıllarda yaşanan sorunların ortadan kalktığına dikkat çekti.

Meclis Başkanı Gökhan BIYIKLI üyeleri selamladıktan sonra oda faaliyetlerinden bahsederek akredite oda olma unvanının gerektirdiği görev ve sorumlulukların bilinci ile her gün daha iyisini hedefleyen bir çalışma prensibine sahip olunduğunu paylaştı. Daha sonra TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından 4-5 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Proje Yönetici Seviye 5 sınavından 100 üzerinden 96 altı puan alan Oda Genel Sekreterini tebrik ederek sahneye davet etti. Oda Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin takdiri ile hazırlanan başarı belgesini Hopa Belediye Başkanı Taner EKMEKÇİ ile birlikte kendisine takdim edildi.

Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren Oda Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK ilçe ekonomisi, Oda faaliyetler, gerçekleştirilen çalışmalar ve planlanan faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ticarette tecrübeye dikkat çeken AKYÜREK ‘Hopa TSO Dersaadet kayıtlarına dayanarak Osmanlı Padişahı Abdülhamit Han emriyle Ticaret Odaları kurulması kararı içinde Hopa Ticaret Odası da 1885 yılında kurulmuştur.133 yıllık tecrübeye sahip HOPA 1969 yılında yeniden yapılanarak bugünkü gücüne kavuşmuştur. Bu gücü daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmalıyız. Değişen dünya koşullarına uygun gelişmeleri takip etmeliyiz’ şeklinde konuştu.

Daha sonraki bölümde katılımcılara söz hakkı verildi ve Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil YILDIRIM kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan YILDIRIM konuşmasında kooperatif faaliyetleri ve lojistik kapasiteleri hakkında bilgiler paylaştı. ÇAYKUR ihalesini alarak Türkiye’nin dört bir yanına sevkiyat gerçekleştirdiklerini anlattı. İlçedeki nakliye şirketlerinin kooperatif araçlarına yük vermekten çekinmemeleri gerektiğini söyleyerek ‘kuruluşun birlik ve beraberli içerisinde hep daha ileriye taşımak için çalışmak zorundayız. Daha önceki yıllarda Hopa limanına ortalama 75 gemi gelirken geride kalan yılda bu sayı sadece 35 oldu. Ülkedeki ekonomik daralma nakliye sektörünü de derinden etkiledi. Diğer ilçelerin kooperatifleri ile de birlik ve dayanışma içerisindeyiz nakliye konusunda firmalarımız araçlarını tahsis etmekten tereddüt etmemeli’ şeklinde konuştu.

Oda üyelerinden Ahmet Karabulut ise söz alarak turizm alanında yapılması gereken çalışmalar hakkındaki fikirlerini paylaştı. Başkan AKRÜREK bu konuda değerlendirme yaparak turizm sektörüne yönelik Artvin TSO ile HİSMER Projesi hazırladıklarını ancak ilçe turizmcilerinin özellikle otel ve TURSAB Belgeli firmaların buna ilgi göstermediğini aktararak eğitim en önemli yatırım, Oda faaliyetlerine iştirak edilmemesi bu değişim ve ilerlemenin gerçekleşmemesi anlamına gediğini söyledi.

Ak Parti Hopa İlçe Başkanı İlyas GÜVEN de söz alarak değerlendirmelerde bulundu. Eğitim komsunda değinen GÜVEN, Artvin Çoruh Üniversitesi Hopa Yerleşkesindeki bölümlerde buluna öğrenci sayıları hakkında bili paylaştı.

Daha sonra Yönetim Kurlu Başkanı Osman AKYÜREK meslek grubu üyelerine tekrar teşekkür ederek kahvaltı organizasyonunu sonlandırdı.