Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO KASIM AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 08.11.2019
  • hopatso

       Hopa TSO 2019 yılı Kasım ayı Meslek komiteleri toplantılarını oda meclis toplantı salonunda komite temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirdi. Meslek komitesi toplantıların gündem maddeleri, Akreditasyon denetimlerin değerlendirilmesi, 2020 iş planı faaliyet önerilerin alınması, Batum İnşaat Fuarın değerlendirilmesi ve komite üyelerin görüş ve talepleri alınması maddeleri değerlendirildi.

Gündemin birinci maddesine geçilerek Akreditasyon belge yenileme denetimi değerlendirildi. Türk Loydu Uygunluk değerlendirme hizmetleri A.Ş tarafından 20-21 Kasım tarihleri arasında denetçi Engin DENİZ tarafından gerçekleştirilecek olan yenileme denetimi yeterlilik puanı alındığı taktirde belge süresinin uzatılacağı bilgisi Meslek Komitesi üyeleri ile paylaşıldı. Çalışmaların başlatıldığı 2019 iş planı gözde geçirildi eksik faaliyetler ile ilgili AİK tarafından yapıldığı, Personel performans değerlendirmeler ve personel memnuniyet anketi çalışmaların akreditasyon sorumlusu tarafından gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

       Gündemin ikinci maddesine geçilerek Meslek Komitesi üyelerine Birer nüsha verilen stratejik plan ana dokümanında tanımlı 17 hedef için 2020 yılında gerçekleştirilecek faaliyet önerilerini 18.11.2019 Yönetimi gözden geçirme toplantısına kadar Oda Genel Sekreterliğine iletmelerine karar verildi.

Gündemin üçüncü maddesine geçilerek Batum fuarı değerlendirildi. 6-8 Aralık tarihleri arasında Batum Sheraton Otelde gerçekleştirileceği Meslek grubu üyelerine Mesaj yoluyla bilgilendirilmesine, Fuara katılacak olan üyelerin başvuruları alınması stant konusunda çalışma yapılmasına karar verildi. Hopa TSO olarak stant kurulacağı bilgisi paylaşıldı.

       Gündemin dördüncü maddesine geçilerek Komite üyelerin görüş ve talepleri soruldu. Gümrük Komisyoncularının Sarp Gümrüğünde ofis talep ettiğini ifade edildi.  Konu hakkında bazı komisyoncu üyelerin karışıklık çıkacağı kanaatine sahip olması nedeniyle konu hakkında üyeler arasında bir değerlendirme yaparak odamızdan resmi talepte bulunmasına, talebin alınması durumunda sürecin Sarp Mülki İdare amirliği ile görüşülmesine ve Turizm sektörü ile ilgili olarak Çağçağan Şelalesinin turizme kazandırılması için çalışma yapılması talebi sektör temsilcisi üyeler tarafından dile getirildi. Oda tarafından 2020 planlamasına alınmak üzere yetkili organ toplantılarında dile getirilmesine karar verildi.

       Gündemde görüşülecek madde kalmadığından toplantı sona erdirildi. 

HOPA TSO KASIM AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ