Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO COĞRAFİ İŞARET ETKİNLİĞİNE KATILDI

  • 10.12.2019
  • hopatso

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı TÜRK PATENT Kurumunun düzenlediği Coğrafi İşaret etkinliğine katıldı. Sürdürülebilir Coğrafi İşaretleri Yönetmek ve Desteklemek İçin İdari Sistemlerin Güçlendirilmesi Projesi Açılış Etkinliğinde 4 Aralık 2019 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle düzenlenen “Sürdürülebilir Coğrafi İşaretleri Yönetmek ve Desteklemek İçin İdari Sistemlerin Güçlendirilmesi Projesi” açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreni, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, FAO temsilcisi Naoko SAKAI' nin, BM Tarım ve Gıda Örgütü (FAO )Politika Memuru Dmitry ZVYAGİNTSEV ve Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanı Gonca ILICALI’ nın sunumlarıyla başladı. TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN ‘Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile eylül ayında başlatılan “Sürdürülebilir Coğrafi İşaretleri Yönetmek ve Desteklemek İçin İdari Sistemlerin Güçlendirilmesi Projesi ”nin bir yıl süreceğini belirtti. Proje amacının, Kurulu olan coğrafi işaret sistemlerinin sürdürülebilir kılınması için idarelerin ülkelerin desteklenmesi, güçlendirilmesi ve coğrafi işaretlerle ilgili olarak ticarileşme ve denetim noktasında katkı vermek olduğunu söyledi.

Hopa TSO Temsilcisi olarak toplantıya katılan Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı Coğrafi işaretlemesi konusunda girişimlerin devam ettiği Hamsili Ekmek ve Coğrafi İşareti alınan Hopa Laz Böreği hakkında Sn. Gonca ILICALI ve Sn. Dimitry ZVYAGİNTSEV ile bilgi alışverişinde bulundu.

HOPA TSO COĞRAFİ İŞARET ETKİNLİĞİNE KATILDI
HOPA TSO COĞRAFİ İŞARET ETKİNLİĞİNE KATILDI
HOPA TSO COĞRAFİ İŞARET ETKİNLİĞİNE KATILDI