HOPA TSO İNŞAAT SEKTÖRÜYLE BELEDİYEYİ BİR ARAYA GETİREREK İMAR KONUSUNU DEĞERLENDİRDİ

• 09.01.2020

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Sektörel gelişmelerin yakında takip edilmesi ve bu gelişmelerin üyeler üzenindeki etkilerinin izlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği toplantılara 2020 yılında inşaat sektörüyle başladı.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı ev sahipliğinde yapılan toplantıya Hopa Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Akkaya,  İmar Komisyonu Başkanı Enver Korzay ve Meclis Üyesi İslam Topaloğlu katılarak imar konusunda belediye bünyesinde yürütülen çalışmalarla ilgili katılımcılarla bilgiler paylaştılar.

Korzay yaptığı açıklamada mevcut planın 199 yılına dayandığını söyleyerek 25 bin nüfusa göre yapılan bir çalışma olduğu bilgisini katılımcılarla paylaştı. Belediye olarak planla ilgili mahalle toplantıları gerçekleştirdiklerini aktaran Korzay itirazlar üzerine tadilat yapılmak üzere planın Ankara’ya gönderildiğini iletti.

Oda Başkanı Akyürek yaptığı değerlendirmede uygulanacak planda nüfus artış hızına dikkat edilmesi gerektiğini, ekonomik çarkın dönmesi gerektiğini ancak Hopa’nın bu süreçte ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıya katılan Meclis Üyesi Kemal Gazioğlu ve inşaat sektörü temsilcileri söz alarak imar planı hakkındaki değerlendirme itirazlarını dile getirdi.

Başkan vekili Akkaya burada ifade edilen itirazlarında dikkate alınacağını ve ilçemiz için en iyisine birlikte karar verileceğini ifade etti.