Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

TOBB DOĞU KARADENİZ I. BÖLGE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 21.01.2020
  • hopatso

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu Başkanlığında yapıldı. 

Artvin, Borçka, Arhavi, Hopa, Bayburt, Gümüşhane, Kelkit, Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Rize ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanları ve Oda/Borsa Genel Sekreterlerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda birçok konu ele alındı. 

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu toplantıyı başlatarak açılış konuşması gerçekleştirdi. Karamehmetoğlu konuşmasına TOBB YK Üyeleri olarak sorumluluğumuzda olan bölgelerdeki Oda-Borsalarımızı ziyaret etmiştik. Ben de sizleri illerinizde, ilçelerinizde ziyaret etmiştim. Daha sonra TOBB Yönetim Kuruluda bu ziyaretleri değerlendirirken her 4 ayda bir bölgesel olarak bu toplantıları yapma kararı çıktı. Davetimi kırmayarak geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bir sonraki toplantımızı da sizlerin daveti olursa başka bir ilde ya da ilçede yapmaktan memnuniyet duyarız’ ifadeleriyle başladı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Oda ve Borsa Başkanlarının her biri söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdi.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK söz alarak kıs bir konuşma gerçekleştirdi ve vergi dairesi kapalı kapalı şirketlerin kayıtlarının Oda ve Ticaret Sicilinden siline bilmesi için yasal bir düzenleme yapılması hususunda talebini dile getirerek Birlik nezdinde bu yönde bir çalışma başlatılması gerektiğini söyledi.    

Bölgede yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin da ifade edildiği toplantıda sonuç olarak bazı başlıklar öne çıktı:

1- İşveren Sigorta ve vergi yüklerinin azaltılması,

2- Bölgede yapılmakta olan yatırımların desteklenmesi,

3- Bölgemizde demiryolu veya hızlı tren projesinin en kısa zamanda hayata geçirilmesi,

4- Devletimizin vermiş olduğu teşviklerin artırılması, teşvik sisteminin revize edilerek işverenlerin sigorta ve vergi ödemelerinden düşürülmesi yoluyla yapılabilmesi.

Bu başlıkların TOBB Yönetim Kurulu Başkanlığına sunulması kararlaştırıldı. Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

TOBB DOĞU KARADENİZ I. BÖLGE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TOBB DOĞU KARADENİZ I. BÖLGE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TOBB DOĞU KARADENİZ I. BÖLGE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ