FİRMA SAHİPLERİ SİGORTASIZ ÇALIŞANLAR KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

• 06.02.2020

Hopa Ticaret ve Sanayi odası Sigortasız şoför çalıştırılması durumunda nakliyecilerin karşı karşıya kalacakları cezalar ve diğer yaptırımlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Hopa TSO Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya SGK Hopa Merkez Müdürü Sami Arslan müdür yardımcıları ile birlikte katılarak toplantıda hazır bulunan oda üyelere bilgilendirme yaptı.

SGK Müdürü Sami Arslan bazı durumlarda firmaların işletmelerinde sigortalı olmayan şoförleri tek seferlik dahi olsa çalıştırmaları durumunda yetkililerce tespit edildiklerinde binlerce liralık cezalarla karşı karşıya kalacaklarını söyledi. Sigorta girişi yapılan bir şoförün bir gün sonra sistemsel kaydı oluşacağından nakliye firmalarının bu hususa dikkat etmeleri yönünde uyarıda bulundu.

Toplantı interaktif bir şekilde sürdürülerek katılan firma temsilcileri bu süreçle ilgili akıllarına takılan soruları SGK temsilcilerine yöneltme fırsatı buldu.

FİRMA SAHİPLERİ SİGORTASIZ ÇALIŞANLAR KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ