HOPA TSO MESLEK GRUPLARI İSTİŞARE KAHVALTILARINI 1. GRUP İLE BAŞLATTI

• 22.02.2020

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası geleneksel meslek grupları istişare kahvaltılarına 2020 yılında 1. Meslek gurubu ile start verdi. Üyelerle bir araya gelerek iletişimin güçlendirilmesi ve düzenlenen anketler aracılığıyla eğitim, bilgi ve diğer ihtiyaçların tespit edilmesi maksadıyla düzenli olarak yapılan kahvaltıların birincisine katılım yüksek oldu. Yaklaşık iki saat süren istişare kahvaltısına ses sanatçısı Bayar Şahin de eşlik etti.

Oda bünyesinde yeniden yapılandırılan meslek gruplarına göre 1. Meslek Grubunun meclis temsilcisi olan Hakan Arslan, İsmet Başar ve Aydın Tatar katılımcıları selamlayarak konuşmalarını gerçekleştirdiler. Hakan Arslan yaptığı konuşmasında katılımlarından dolayı üyelere teşekkür ederken bu organizasyonların kendileri açısından önemli olduğunu ve birlikte olmaya fikir alışverişi gerçekleştirmeye önem verdiklerini ifade etti. Daha sonra söz alan İsmet Başar Hopaspor’un araba çekilişi hakkında bilgi vererek 10.000 biletli araba çekilişine herkesin destek vermesi gerektiğine vurgu yaptı. Grup adına son konuşmayı Aydın Tatar gerçekleştirdi ve üyelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda Hopa TSO ailesi olarak çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

Grup üyelerinin ardından Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek konuşmasını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ile birlikte katılımcılara hitap ettiler. Akyürek katılımcılara zaman ayırıp kahvaltı organizasyonuna gelmiş olmalarından ötürü teşekkür ederken programın soru cevap yöntemiyle interaktif olarak yapılması için Oda ve Belediyelerle ilgili soru yöneltmeleri için katılımcıları teşvik etti.

Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi yaptığı konuşmasında Hopa Belediyesine bağlı mahallelerde sürdürdükleri alt ve üst yapı çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Organizasyondan dolayı Başkan Akyürek ve ekibine teşekkür etti.

Daha sonra Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ise kısa bir konuşma gerçekleştirerek birlikte ve bir arada olmak adına önemli bir organizasyon olduğunu belirterek emeklerinden dolayı Oda yöneticilerine teşekkür etti ve katılımcıları selamladı.

Konuşmaların akabinde gerçekleştirilen soru cevap bölümünde iş camiasının önünün açılması için Hopa TSO projeleri hakkında yöneltilen soruya Oda Başkanı Akyürek cevap vererek Odanın yürüttüğü OSB, Çağçağan Şelalesi, hizmet binası ve İnönü Caddesi Kapalı Çarşı Projelerinden bahsetti ve yapılan çalışmaları anlattı.

Yine Makriali Kilisesinin turizme kazandırılması ile ilgili soruya Kemalpaşa Belediye Başkanı Akçiçek kilisenin Belediyeye tahsil edildiğini zaman içerisinde buranın modernizasyonu ile ilgili çalışma yapacaklarını söyledi. Oda Başkanı Akyürek de aynı konu ile ilgili kilisenin tarihsel bilgiye göre bir düğün hediyesi olarak inşa edilmiş olduğunu ibadet değil turizm amaçlı restore edileceğini ve nitelikli turist çekilmesini hedeflediklerini katılımcılarla paylaştı.

Sundura mahallesinde ikamet eden bir katılımcının sorusu üzerine Belediye Başkanı Ekmekçi iki farklı ekiple çalışmaları kısa sürede bitirmek için azimle çalıştıklarını anlattı. Sürecin hızlanması için üçüncü ekibin kurulması fikrinin araç parkındaki kapasite yetersizliği nedeniyle gerçekleştirilemediği ifade etti.

Kahvaltı programı Oda Yönetim Kurulu Başak Yardımcısı Şükrü Aydemir’e doğum günü pastası sürprizinin ardından sona erdi

HOPA TSO MESLEK GRUPLARI İSTİŞARE KAHVALTILARINI 1. GRUP İLE BAŞLATTI