BAŞKAN AKYÜREK TARIM SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLARI BAKANLIĞA İLETTİ

• 03.06.2020

Tarım ve Orman Bakanı Sn. Dr. Bekir Pakdemirli ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB'a bağlı 365 oda ve borsa başkanların katılımıyla gerçekleştirilen video konferans toplantısına Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK katılım sağladı.

03 Haziran 2020 Çarşamba günü yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantı sırasında, tarım ve hayvancılık alanında yaşanan son gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri, ülkemizin içerisinde bulunduğu sosyo-ekonomik durum, tarım ve hayvancılık alanında ihtiyaç duyulan tedbir adımları istişare edildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Osman AKYÜREK toplantıda ilçemizin ve bölgemizin tarım sorunları hakkında görüş önerilerini dile getirdi.  ‘Çay üreticisinin en büyük sorunu olan Kota uygulamasının kaldırılması ve Özel Sektörlerin devletin belirlemiş olduğu çay fiyatının altında çay almalarına müsaade edilmemesi ve de üretecinin satmış olduğu çayın ücretini 15 gün içinde alması gerekmektedir. Hopa ve Kemalpaşa bölgesinde yetiştirilmekte olan Yaban Mersini (Mavi Yemiş) konusunda üreticilerin yaşamış olduğu en büyük sorun olan fidan destekleri ile ilgili bir çalışma yapılması gerekmektedir. Hopa ve Kemalpaşa bölgesinde organik tarım alanlarının oluşturulması konusunda çalışmalar yapılmalıdır'. Dedi.

BAŞKAN AKYÜREK TARIM SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLARI BAKANLIĞA İLETTİ