COVİD-19 PANDEMİSİNİN TURİZM SEKTÖRÜNE ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

• 11.12.2020
Covidid-19 Pandemisi nedeniyle uygulamaya konulan kısıtlamalardan dolayı Turizm sektöründe ciddi mağduriyetler oluşmuştur. Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ev sahipliğinde yapılan toplantıda Odamız üyesi turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileriyle biraraya gelinerek sektör sorunları değerlendirildi.
Yapılan değerlendirmelerde tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerisi olarak; Turizm destek paketini hazırlanması, KGF destekli kredi imkânı sağlanması, SGK, muhtasar ve kurumlar vergisinden 1 yıl süreyle muaf tutulması, Hizmet Sektöründe (konaklama, yeme, içme) %8’den %1’e düşürülen KDV’nin 2021 sonuna dek devam ettirilmesi gibi ana başlıklar etrafında toplam yedi (7) maddelik bir çalışma hazırlandı. Hazırlanan öneriler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ilgili bakanlıklar nezdinde girişimde bulunulması için bir yazı ile iletilmesine karar verildi.
COVİD-19 PANDEMİSİNİN TURİZM SEKTÖRÜNE ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ