Hopa
+C

Yük.: +10°

Düş.: +

Pe, 21.04.2016

HABERLER

HOPA TSO İLE HALKBANK ARASINDA ‘PARAF KREDİ KARTI TEDARİK ZİNCİRİ FİNASMANI’ PROTOKOLÜ İMZALANDI

  • 07.01.2021
  • hopatso
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Halk Bankası arasında üst protokolü imzalanan, tedarik zinciri içinde yer alan alıcı ve satıcı firmaların ticari hayatlarını kolaylaştırarak, finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek amacıyla, 18 aya kadar esnek vade ve taksit imkânlarıyla güvenli ticaret sistemi ve tahsilat olanağı sağlayan Paraf KOBİ Kredi Kartı Güvenli Tedarik Zinciri Finansmanı protokolü Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ile Halk Bankası Hopa Şubesi arasında imzalandı.
Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan imza törenine, Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK, Meclis Başkanı Gökhan BIYIKLI, Halkbank Bölge Koordinatörü Ömür BATUR, Halkbank Hopa Şube Müdürü Sinan LOKUMCU, Risus Country Serenderpark işletmesinin sahibi Yaşar BALKAYA, Mapitech Elektrik Mühendislik Firmasının sahibi Adnan GÜMÜŞKAYA, Bölgemiz işadamlarından Aslan TATAR ve Tolga ALTUNSOY’ un katılımıyla gerçekleştirildi.
İmza töreninde konuşan Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK, yaşanan Pandemi nin her şeyi olduğu gibi ticari yaşantıyı da olumsuz etkilediği bu günlerde tedarik zinciri içindeki ticaretin güvenli biçimde sürdürülmesi için TOBB öncülüğünde bu kez de Halkbank ile güvenli tedarik zinciri finansmanı çalışması başlatıldığı bilgisini verdi. Söz konusu protokol ile herhangi bir sektör ayrımı olmaksızın, tedarik zinciri içinde yer alan alıcı ve satıcı konumdaki Oda üyelerinin, güvenli biçimde ticaretlerini yapabilmelerinin önünü açtıklarını ifade etti. Başkanı AKYÜREK, uygulama ile Hopa TSO üyesi olan ve tedarik zinciri içinde yer alan firmaların alım-satım işlemlerinin 540 güne kadar esnek vade, eşit taksit gibi olanaklarla Halk Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi ve böylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riskinin sıfıra indirilmesinin amaçlandığını dile getirdi. AKYÜREK, protokolün Oda üyelerine hayırlı olmasını dileyerek söz konusu çalışmanın hayata geçirilmesine öncülük eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Halkbank Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Halkbank Bölge Koordinatörü Ömür BATUR ise yaptığı konuşmada Hopa TSO üyesi tedarik zinciri firmalarına alım-satımlarında riski ortadan kaldıran yeni bir finansman enstrümanı ile hizmet sunacak olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. BATUR, TOBB logolu Paraf KOBİ Kredi Kartı tedarik zinciri finansmanı ile operasyonel süreçlerin minimize edildiği ve tahsilat riskinin olmadığı bir ticaret yönteminin hayata geçirildiğini kaydederek, üye işyerine POS üzerinden yapılan satışlarda Halkbank güvencesiyle tahsilat sağlandığını belirtti.
Koordinatörü Ömür BATUR Hopa TSO Başkanı Osman AKYÜREK ve Oda Yönetimine teşekkür ederek, sisteme dahil olmak isteyen Oda üyesi tedarik zinciri firmalarının Halkbank Hopa şubesine başvuru yapabileceklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından protokol taraflar arasında imzalandı.
HOPA TSO İLE HALKBANK ARASINDA ‘PARAF KREDİ KARTI TEDARİK ZİNCİRİ FİNASMANI’ PROTOKOLÜ İMZALANDI
HOPA TSO İLE HALKBANK ARASINDA ‘PARAF KREDİ KARTI TEDARİK ZİNCİRİ FİNASMANI’ PROTOKOLÜ İMZALANDI
HOPA TSO İLE HALKBANK ARASINDA ‘PARAF KREDİ KARTI TEDARİK ZİNCİRİ FİNASMANI’ PROTOKOLÜ İMZALANDI